Spreker Bitcoin, Blockchain en Cryptocurrencies

Digitale en technologische innovaties volgen elkaar snel op. In mijn lezingen kijk ik naar de bestaande en toekomstige impact van technologie op bedrijf, mens en samenleving. Als trendwatcher en keynote spreker weet ik welke trends van invloed zijn op jouw business en hoe je hierop kunt inspelen. Met boeiende verhalen, mooie visuals en casestudy’s zorg ik voor inzichten en geef ik het publiek een kijkje in de toekomst.

Jarno Duursma is te boeken als spreker, voor masterclasses, workshops, lezingen en inspiratiesessies.

 

Lezing Bitcoin Blockchain

Blockchain is een revolutionaire technologie. Het ligt aan de basis van een nieuw soort decentraal internet. Op congressen, symposia en op relatiedagen heb ik inmiddels honderden lezing gegeven over dit onderwerp. Ik kan het helder uitleggen en zowel de voor- als nadelen benoemen. Mijn lezingen bevatten tal van voorbeelden en zijn helder te volgen. Door mijn enthousiasme over dit onderwerp is deze lezing hoog beoordeeld. De lezing is geschikt voor beginners en gevorderden.

 • Ik las voor het eerst over Bitcoin in 2011.
 • Mijn eerste Bitcoin kocht ik in 2013.
 • Ik schreef een het eerste Nederlandstalige boek over Bitcoin Blockchain in 2015.

Wat is Bitcoin Blockchain?

Bitcoin Blockchain is een nieuw systeem voor transacties. De Blockchain is een database verspreid over duizenden computers wereldwijd. In die database staat op iedere computer precies dezelfde informatie. Daardoor is het onmogelijk om met deze informatie te frauderen. De software is decentraal, open, onveranderbaar en vrij van censuur. Het is een database waar niet in te knoeien valt en ideaal is voor samenwerking. Zie het als een gedeelde boekhouding. Een eenduidige bron van waarheid. Vertrouwde derde partijen zijn daarmee op sommige momenten niet meer nodig.

Deze software is uitermate geschikt voor het registreren van goederen en het vastleggen van transacties. Het biedt daarmee vertrouwen op het internet. Er is overeenstemming vooraf. Door de blockchain is het net alsof er bij iedere transactie die je doet een (virtuele) notaris aanwezig is. Dankzij Blockchain kun je helder bepalen wat van wie is.

 

Lezing Blockchain: kansen en knelpunten

De Bitcoin is de bekendste toepassing van de blockchain. Ook biedt de technologie mogelijkheden voor slim eigendom, slimme contracten en slimme objecten. Geld is al langere tijd digitaal, maar nu is het ook echt software geworden. We kunnen er mee programmeren.

Inmiddels zijn er naast de Bitcoin vele nieuwe cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin, Monero en Neo. Ik heb ook een aparte lezing over Cryptocurrencies.

 

Boek deze lezing  Bekijk hier alle lezingen van Jarno Duursma

 

Ik geef in deze lezing een heldere uitleg over de mogelijkheden, usecases, de hype, de teleurstelling en de kinderziektes van Bitcoin Blockchain en cryptocurrencies.

Inhoud Lezing Blockchain

 • Wat kun je met Blockchain en wat biedt de toekomst?
 • Is Blockchain technologie voor iedereen relevant?
 • Wanneer gebruik je wel of niet Blockchain technologie?
 • Welke bedrijven gebruiken al Blockchain en hoe gaat dat?
 • Ethereum; een programmeerbaar systeem.
 • Mining; betalen met Bitcoins en Proof-of-Work.
 • Smart Contracts en programmeerbaar geld.
 • Blockchain in combinatie met IoT en kunstmatige intelligentie.
 • Veel praktijkvoorbeelden.
 • Inspirerend, nuchter en begrijpelijk voor het voetlicht gebracht.
 • Geen science-fiction, maar een heldere blik in de toekomst.

 

Video Blockchain lezing

Over de spreker

In mijn lezingen kijk ik naar de bestaande en toekomstige impact van technologie op bedrijf, mens en samenleving. Als trendwatcher weet ik welke technologische trends van invloed zijn op jouw business en hoe je hierop kunt inspelen. Met boeiende verhalen, mooie visuals en inspirerende casestudy’s geef ik mijn publiek een blik in de toekomst en breng ze tot inzichten. Je kunt mij boeken als spreker voor masterclasses, workshops, lezingen en inspiratiesessies.

Wat klanten zeggen

"Jarno Duursma sprak op de jaarlijkse klantendag van Hewlett Packard Enterprise. Hij nam ons mee op een inspirerende reis door trends als AI en deepfake en de impact die deze trends hebben op de maatschappij, nu en in de toekomst. Prikkelend, energiek en volop interactie.
"
Rick Glas
Rick Glas, Hewlett Packard Enterprise
Rick Glas
"Jarno heeft voor Xpirit een zeer inspirerende sessie gegeven. Hij maakt echt verbinding met het publiek. Jarno kan mensen boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut en bouwt zijn verhaal zorgvuldig op. Kortom: een mooie succesvolle dag mede door zijn inbreng."
Pascal Greuter
Xpirit Nederland
Pascal Greuter

Updates ontvangen?

Trending in Tech nieuwsbrief.

Meld je gratis aan en ontvang 6 van Jarno’s boeken in PDF.

Hapklaar Tech-nieuws voorzien van uitleg, duiding en context.