EditieNL
RTL 4
HP De Tijd
De Telefgraaf
Metro
BNR
FD
Trouw
NPO1
NRC.next
de Volkskrant
NOS
EenVandaag
AD

Jarno Duursma is een veelgevraagd spreker en trendwatcher. Hij is tevens auteur van vier managementboeken over digitale technologie. Zijn meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht’ en over ‘Deepfake Technologie’.

Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media. Hij is TEDx spreker, oprichter van tech-event SMC050 en hij begeeft zich voortdurend in de frontlinie van de digitale wereld. Jarno geeft wervelende en compacte presentaties over de impact van digitale technologie op bedrijven, samenleving en de mens.

Recent videos

Jarno Duursma in 1 minuut

Jarno Duursma in 1 minuut

In deze video van 1 minuut krijgt u een impressie van wat Jarno kan betekenen voor uw (online) evenement, congres, relatiedag of opleidingsdag.

Hij vertelt u de laatste technologische trends en vertaalt deze naar de impact voor bedrijf, mens en samenleving. Zowel fysieke bijeenkomsten als online!

How to stay human in the era of artificial intelligence

How to stay human in the era of artificial intelligence

In 2019 gaf ik een TEDx-presentatie: "How to stay human in the era of artificial intelligence?" Deze presentatie heeft inmiddels meer dan 14 duizend views.

Leer over kunstmatige intelligente systemen, algoritmische besluitvorming, menselijke autonomie en twee belangrijke aspecten van dit nieuwe tijdperk: zelfreflectie en empathie.

My books

Highlighted lectures

Digitale assistenten en Chatbots

1# Digitale assistenten en Chatbots

Digitale assistenten gaan steeds meer met ons in gesprek. Ze gaan ons in de toekomst antwoorden geven op vragen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden.

Deze lezing gaat over de opmars van conversational technology, chatbots en digitale assistenten. Technologie wordt steeds meer een onzichtbare assistent die ook namens ons beslissingen gaat maken.

Bekijk lezing
Blockchain en Bitcoin

2# Blockchain en Bitcoin

Blockchain is een revolutionaire technologie. Het ligt aan de basis van een nieuw soort decentraal internet.

Bitcoin Blockchain is een nieuw systeem voor transacties. De Blockchain is een database verspreid over duizenden computers wereldwijd. In die database staat op iedere computer precies dezelfde informatie. Daardoor is het onmogelijk om met deze informatie te frauderen.

Bekijk lezing
Welcome
Welcome

How to stay human in the era of artificial intelligence

Watch the video
"In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!"
Frank Oostdam
Directeur ANVR
Frank Oostdam
"Het webinar over de kracht van technologie in tijden van corona is echt een aanrader. Jarno Duursma neemt je op zijn typerende, aanstekelijke wijze mee in de (on)mogelijkheden die techniek biedt in deze coronatijd. Na afloop ben je weer helemaal up-to-date en een aantal verrassende inzichten rijker!"
Bas Baalmans
Digital Business Centre - Rijksuniversiteit
Bas Baalmans

Blog

Wat is QAnon?

Wat is QAnon?

Wat is QAnon? Is het gevaarlijk? En waarom is deze samenzweringstheorie zo populair?

Wat behelst het? Wat is waar? En wat niet? Is het gevaarlijk? Waarom is QAnon zo succesvol? Wat heeft het te maken met corona, 5G en 11 september? Zijn QAnon aanhangers allemaal warhoofden? Of niet?

Lees verder
De toekomst van Synthetische Media.

De toekomst van Synthetische Media.

Synthetische media zijn verschillende media, zoals foto’s, video's, teksten of geluidsfragmenten, die zijn gecreëerd of gemodificeerd door kunstmatig intelligente (AI) software.

Het wordt mogelijk om volledig nieuwe én geloofwaardige video’s te creëren, onderling gezichten in video’s te verwisselen, iemands stem na te maken, geloofwaardige teksten te genereren en objecten in video’s of foto’s weg te poetsen alsof ze er nooit geweest zijn. Kunstmatig intelligente software wordt onze creatieve assistent.

Lees verder
Apple kijkt via je handen in je hoofd

Apple kijkt via je handen in je hoofd

Apple kondigde onlangs op zijn jaarlijkse ontwikkelaarscongres een nieuwe functie voor de Apple Watch aan, de ‘Automatic Handwashing Detection’ (AHD). Handig! De Apple Watch biedt enorme mogelijkheden om gezonde gewoontes op te bouwen. Het analyseert je bewegingen en gedrag.

Maar moeten we dat wel willen? Wordt de Apple Watch dan niet een persoonlijke, drammerige gezondheidscoach? Wat weet Apple? En waar eindigt met ‘meedenken’ van de Watch?

Lees verder
Deepfakes, een krachtig middel voor complotbedenkers.

Deepfakes, een krachtig middel voor complotbedenkers.

Deepfakes worden steeds beter en geavanceerder. Door deze videomanipulatie-technologie kunnen echte beelden als nep worden gezien en vervalste beelden bestempeld als echt.

Deepfakes zijn daarom het perfecte cement in een rammelend, gefragmenteerd en incompleet samenzweringsverhaal.

Lees verder
ABN Amro
Van Lanschot Kempen
ANVR
PostNL
Rabobank
Politie
Gemeente Rotterdam
ING
Wolters Kluwer
Gemeente Amsterdam
Randstad
BNR
VGZ
UWV

Receive updates

Would you like to be informed quickly and easily about what’s coming up?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Tech-Podcast: Listening to the future