Trouw
HP De Tijd
EditieNL
De Telefgraaf
BNR
FD
AD
EenVandaag
RTL 4
NRC.next
NOS
Metro
de Volkskrant
NPO1

Jarno Duursma is een veelgevraagd spreker en trendwatcher. Hij is tevens auteur van vier managementboeken over digitale technologie. Zijn meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht’ en over ‘Deepfake Technologie’.

Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media. Hij is TEDx spreker, oprichter van tech-event SMC050 en hij begeeft zich voortdurend in de frontlinie van de digitale wereld. Jarno geeft wervelende en compacte presentaties over de impact van digitale technologie op bedrijven, samenleving en de mens.

Recent videos

Jarno Duursma in 1 minuut

Jarno Duursma in 1 minuut

In deze video van 1 minuut krijgt u een impressie van wat Jarno kan betekenen voor uw (online) evenement, congres, relatiedag of opleidingsdag.

Hij vertelt u de laatste technologische trends en vertaalt deze naar de impact voor bedrijf, mens en samenleving. Zowel fysieke bijeenkomsten als online!

How to stay human in the era of artificial intelligence

How to stay human in the era of artificial intelligence

In 2019 gaf ik een TEDx-presentatie: "How to stay human in the era of artificial intelligence?" Deze presentatie heeft inmiddels meer dan 14 duizend views.

Leer over kunstmatige intelligente systemen, algoritmische besluitvorming, menselijke autonomie en twee belangrijke aspecten van dit nieuwe tijdperk: zelfreflectie en empathie.

My look-a-like deepfake avatar

My look-a-like deepfake avatar

My digital deepfake avatar presenter.

A digital copy of Jarno Duursma. What you see and hear is not a real human. This digital deepfake presenter is made with artificially intelligent software. Digital avatars will play an important role in the information services of the future.

Real Jarno versus Deepfake Avatar

Real Jarno versus Deepfake Avatar

En deze video kun je de vergelijking zien tussen Jarno Duursma als echte spreker van vlees en bloed en de digitale deepfake look-a-like avatar spreker.

Beide video's zijn geloofwaardig om te zien. Echter: onderling zijn er subtiele verschillen. Check de video om het te zien!

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Interview van Nieuwsuur met Jarno Duursma over de kansen en risico's van deepfake technologie.

Econoom en journalist Mathijs Bouman van het programma Nieuwsuur raadpleegt Jarno zijn deskundigheid op het gebied van Deepfake technologie.

My books

Highlighted lectures

Pratende machines en software

1# Pratende machines en software

Digitale assistenten gaan steeds meer met ons in gesprek. Ze gaan ons in de toekomst antwoorden geven op vragen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden.

Deze lezing gaat over de opmars van conversational technology, chatbots en digitale assistenten. Technologie wordt steeds meer een onzichtbare assistent die ook namens ons beslissingen gaat maken.

Bekijk lezing
Blockchain en Bitcoin

2# Blockchain en Bitcoin

Blockchain is een revolutionaire technologie. Het ligt aan de basis van een nieuw soort decentraal internet.

Bitcoin Blockchain is een nieuw systeem voor transacties. De Blockchain is een database verspreid over duizenden computers wereldwijd. In die database staat op iedere computer precies dezelfde informatie. Daardoor is het onmogelijk om met deze informatie te frauderen.

Bekijk lezing
"In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!"
Frank Oostdam
Directeur ANVR
Frank Oostdam
"Het webinar over de kracht van technologie in tijden van corona is echt een aanrader. Jarno Duursma neemt je op zijn typerende, aanstekelijke wijze mee in de (on)mogelijkheden die techniek biedt in deze coronatijd. Na afloop ben je weer helemaal up-to-date en een aantal verrassende inzichten rijker!"
Bas Baalmans
Digital Business Centre - Rijksuniversiteit
Bas Baalmans

Blog

Hoe blijf je menselijk in het tijdperk van digitale technologie? 

Hoe blijf je menselijk in het tijdperk van digitale technologie? 

Technologie heeft mensen altijd al geholpen om zichzelf te verbeteren.

Slimme software zorgt voor verrijking van menselijke vaardigheden. Verliezen we hierdoor belangrijke menselijke vaardigheden?

Lees verder
Creating a look-a-like digital deepfake avatar

Creating a look-a-like digital deepfake avatar

I made a look-a-like deepfake digital avatar of myself. in this blog you can read what I did and why I did it. What I like and still needs improvement.

Are you interested in digital avatars? Then this blog is definitely worth your time.

Lees verder
Wat is QAnon?

Wat is QAnon?

Wat is QAnon? Is het gevaarlijk? En waarom is deze samenzweringstheorie zo populair?

Wat behelst het? Wat is waar? En wat niet? Is het gevaarlijk? Waarom is QAnon zo succesvol? Wat heeft het te maken met corona, 5G en 11 september? Zijn QAnon aanhangers allemaal warhoofden? Of niet?

Lees verder
De toekomst van Synthetische Media

De toekomst van Synthetische Media

Synthetische media zijn verschillende media, zoals foto’s, video's, teksten of geluidsfragmenten, die zijn gecreëerd of gemodificeerd door kunstmatig intelligente (AI) software.

Het wordt mogelijk om volledig nieuwe én geloofwaardige video’s te creëren, onderling gezichten in video’s te verwisselen, iemands stem na te maken, geloofwaardige teksten te genereren en objecten in video’s of foto’s weg te poetsen alsof ze er nooit geweest zijn. Kunstmatig intelligente software wordt onze creatieve assistent.

Lees verder
Hewlett Packard
Ernst Young
ANVR
Openbaar Ministerie
Nestle
Politie
Van Lanschot Kempen
Gemeente Amsterdam
Unilever
Randstad
PostNL
UMCG
Henkel
KONE

Receive updates

Would you like to be informed quickly and easily about what’s coming up?

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief!

Tech-Podcast: Listening to the future