Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

“GAN-tastic” Fake Digital Humans

Indrukwekkend! Een nieuw hoofdstuk in het digitaal creëren van foto’s van mensen door middel van GAN technologie.
Een GAN is een AI systeem met 2 netwerken. Het eerste netwerk, bekend als de generator, moet kunstmatige output produceren, zoals in dit geval gezichten, door naar trainingsvoorbeelden te kijken en te proberen deze na te bootsen. Het tweede netwerk, bekend als de discriminator, bepaalt vervolgens of de resultaten realistisch zijn door ze te vergelijken met dezelfde trainingsvoorbeelden.
“Als een wedstrijd tussen een kunstvervalser en een kunstdetective die elkaar herhaaldelijk proberen te slim af te zijn”.
Onderzoekers van NVIDIA hebben nu software gemaakt die foto’s kan creëren van niet bestaande mensen op basis van voorbeelden. Dat deden ze al eerder, maar nu is het gedetailleerder en geloofwaardiger dan ooit.
Een nieuwe stap in details, maar ook in variaties zoals haardracht, huidskleur, sproeten, bril et cetera. De software stelt de onderzoekers daarnaast ook in staat om ter plekke variaties aan te brengen in deze gezichtskenmerken. Zien is geloven.
Schuif met de knoppen en persoon A verandert in persoon B en daarna in persoon C. Het werk van acteurs, game-designers en reclamemakers zal veranderen door deze software. Maar het creëren van FakeNews wordt ook veel makkelijker.
Fakes will never be the same again.

Meer weten? klik dan HIER

Wil je meer weten over digitale technologie? In een compacte en inspirerende lezing kan ik je er meer over vertellen. Neem contact met me op!
Neem contact op

Over Jarno

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is TEDx spreker, oprichter van trend-event SMC050 en alumnus van opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Neem contact op