Over mij

Ik ben tech-expert, trendwatcher, en TEDx spreker. Tevens auteur van vier boeken over digitale technologie, onder andere over kunstmatige intelligentie en blockchain. Mijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘. Ik ben vaak te zien en horen in de landelijke media en ik schrijf opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Ik ben alumnus van Singularity University in Silicon Valley, initiatiefnemer van de ‘Listening to the future’ tech-podcast en ik was jarenlang organisator van TechEvent SMC050, wat ik destijds zelf heb opgericht.

Wie ben ik?

 • Ik ben energiek, nieuwsgierig, creatief, enthousiast, humoristisch, betrouwbaar, nuchter, sociaal.
 • Ik ben graag bezig met het verkennen van nieuwe, grensverleggende technologie.
 • Ik help bedrijven om meer toekomstbestendig te worden in een snel veranderende digitale wereld.
 • Ik help medewerkers om mentaal toekomstbestendig te worden. Ze bewust te maken van de prachtige kansen, maar ook de risico’s. Digitale transformatie gaat om mensen.
 • Ik vind het leuk om de toekomst te ontrafelen; op zoek naar zogenaamde snapshots van onze toekomst.
 • Ik wil een positieve kracht zijn in de digitale transformatie.
 • Ik steun het ethisch gebruik van opkomende technologieën om de menselijke capaciteiten te vergroten en een betere samenleving te maken.

Mijn meest recente lezingen:

 • Inspirerende online sessie voor thuiswerkende medewerkers (Marketing)
 • Online congres over innovatie. (ICT en Publieke Dienstverlening)
 • Medewerkersbijeenkomst over digitale transformatie. (Zakelijke Dienstverlening)
 • Europese bijeenkomst over de frontlinie van technologie en patenten (Europees Non-profit)
 • Aftrap strategisch plan voor komende 5 jaar (Woningbouw)
 • Paneldiscussie: technologie en corona. (Financiele Dienstverlening)

Als spreker voor (online) event.

Hoe gaat digitale technologie onze toekomst vormgeven? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie? Hoe maken we contact in tijden van technologie en corona? Wat gaan slimme computers van ons overnemen? Hoe blijven we menselijk in een wereld waarin technologie steeds belangrijker wordt?

“Vertel mij iets over je bedrijf, je medewerkers, je relaties, je doelstelling en ik zorg voor een inspirerende, motiverende lezing. Wil je relaties samenbrengen, je medewerkers online inspireren, een aftrap doen voor een creatieve sessie, een ‘online energyboost’ geven of strategisch plan maken? … Vul dan het contactformulier in en ik neem snel contact met je op.”

Kenmerken Lezing Jarno

 • Energiek en inspirerend
 • Compact en prettig tempo
 • Begrijpelijk uitgelegd voor iedereen
 • Nuchter en gezond kritisch
 • Veel voorbeelden

Ik neem mijn werk als spreker zeer serieus, check hiervoor mijn blog: 20 tips voor professionele sprekers en event-organisatoren.

Neem contact met mij op

Uitgelichte lezing

Kunstmatige Intelligentie

1# Kunstmatige Intelligentie

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Het is de meest belangrijke technologische trend van het komende decennium. Slimme machines die voorspellingen kunnen doen en verassende inzichten genereren uit grote hoeveelheden data.

In deze lezing krijgt u een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem kennis van de voorbeelden, de voordelen en de mogelijke risico's. Meest geboekte lezing van 2019!

Bekijk lezing

Lezing voor Thuiswerkers

Het normale kantoorleven verdwijnt door de tweede coronagolf steeds verder uit het zicht. We werken thuis. Dat heeft voordelen maar ook nadelen. Geen praatjes met collega’s. Niet even snel kunnen overleggen. Er is gebrek aan sociale cohesie. Aan nieuwe ideeën. En soms ook gebrek aan motivatie. We merken hoe belangrijk verbinding en relaties zijn.

Misschien helpt het om een inspirerende sessie over innovatie, technologie en verbinding te organiseren voor uw medewerkers? Een ‘energyboost‘!
Laat het me weten. Al mijn lezingen kunnen ook prima online gegeven worden. Met hetzelfde enthousiasme als bij een fysieke bijeenkomst.

Wilt u uw team inspireren? Motiveren? Weer even (online) bij elkaar brengen? Neem dan contact met me op. Ik denk graag mee.

Neem contact met mij op

"Samenwerken met Jarno ervaar ik elke keer weer als heel prettig. Ook voor Frankwatching's meest recente Conversational Commerce Event heeft Jarno actief met me meegedacht, stond hij open voor ideeën en zorgde op de dag zelf voor een sterke openings keynote. Een waardevolle aanvulling voor het programma, zowel inhoudelijk als ook in persoon."
Lindy Prins
Frankwatching
Lindy Prins
"Jarno heeft voor Xpirit een zeer inspirerende sessie gegeven. Hij maakt echt verbinding met het publiek. Jarno kan mensen boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut en bouwt zijn verhaal zorgvuldig op. Kortom: een mooie succesvolle dag mede door zijn inbreng."
Pascal Greuter
Xpirit Nederland
Pascal Greuter
"In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!"
Frank Oostdam
Directeur ANVR
Frank Oostdam
"Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen."
Tim de Vos
Unilever food solutions
Tim de Vos
PostNL
BMW
UWV
Gemeente Rotterdam
Hewlett Packard
VGZ
Wolters Kluwer
ABN Amro
Unilever
ING
ANVR
Randstad
Gemeente Amsterdam
BNR

Updates ontvangen

Trending in Tech nieuwsbrief.

Meld je gratis aan en ontvang 3 van Jarno’s boeken in PDF.

Hapklaar Tech-nieuws voorzien van uitleg, duiding en context.

Recente video

Jarno Duursma in 1 minuut

Jarno Duursma in 1 minuut

In deze video van 1 minuut krijgt u een impressie van wat Jarno kan betekenen voor uw (online) evenement, congres, relatiedag of opleidingsdag.

Hij vertelt u de laatste technologische trends en vertaalt deze naar de impact voor bedrijf, mens en samenleving. Zowel fysieke bijeenkomsten als online!

Mijn Podcast