‘Ik wil mensen anders naar zaken laten kijken’

Ik ben zelf nieuwsgierig en vind het fantastisch om nieuwe ontwikkelingen uit te zoeken en mijzelf steeds op andere gedachten te brengen. Ik hou van de frisse energie die vrijkomt bij nieuwe trends en de prikkeling van nieuwe invalshoeken. Dat wil ik overbrengen op andere mensen. Ik wil mensen anders naar zaken laten kijken. Naar de toekomst, naar de samenleving, naar zichzelf. Ik wil mensen aanzetten tot beweging. Ik hou van nieuwe ontwikkelingen en perspectieven, maar ben tegelijkertijd niet naïef. Ik ben gezond kritisch met oog voor de menselijke maat. Maar bovenal: gefocust op het overbrengen van nieuwe invalshoeken.

 

Artikelen en publicaties

Mijn visie op digitale technologie verscheen ook in boekvorm. Ik schreef een boek over social media, ‘De Digitale Butler’ over de kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie en een boek over Bitcoin Blockchain. Ook twee rapporten: Machines met verbeeldingskracht en een rapport over Deepfake technologie. Naast boeken en rapporten schrijf ik artikelen voor Emerce, Bright en Frankwatching.

Jarno in 1 minuut

Jarno Duursma in 1 minuut

Jarno Duursma in 1 minuut

In deze video van 1 minuut krijgt u een impressie van wat Jarno kan betekenen voor uw (online) evenement, congres, relatiedag of opleidingsdag.

Hij vertelt u de laatste technologische trends en vertaalt deze naar de impact voor bedrijf, mens en samenleving. Zowel fysieke bijeenkomsten als online!

Wat kun je van mij verwachten?

 • Ik ben energiek, nieuwsgierig, nuchter en sociaal.
 • Ik ben graag bezig met het verkennen van nieuwe, grensverleggende technologie.
 • Ik denk graag na over de huidige en toekomstige impact van digitale technologie. Dat doe ik met optimisme en een gepast kritische blik. En met oog voor het menselijke belang.
 • Ik help medewerkers om mentaal toekomstbestendig te worden. Ze bewust te maken van de prachtige kansen, maar ook de risico’s. Digitale transformatie gaat om mensen.
 • Ik wil een positieve kracht zijn in de digitale transformatie.
 • Ik steun het ethisch gebruik van opkomende technologieën om de menselijke capaciteiten te vergroten en een betere samenleving te maken.

Recente lezingen Jarno Duursma

Ik neem mijn werk als spreker zeer serieus, check hiervoor mijn blog: 20 tips voor professionele sprekers en event-organisatoren. Dit zijn mijn meest recente lezingen:

 • Inspirerende online sessie voor thuiswerkende medewerkers (Marketing)
 • Online congres over innovatie. (ICT en Publieke Dienstverlening)
 • Medewerker-bijeenkomst over digitale transformatie. (Zakelijke Dienstverlening)
 • Europese bijeenkomst over de frontlinie van technologie en patenten (Europees Non-profit)
 • Aftrap strategisch plan voor komende 5 jaar (Woningbouw)
 • Paneldiscussie: technologie en corona. (Financiële Dienstverlening)

Inspirerende spreker voor jouw (online) event

Hoe gaat digitale technologie onze toekomst vormgeven? Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie? Hoe maken we contact in tijden van technologie en corona? Wat gaan slimme computers van ons overnemen? Hoe blijven we menselijk in een wereld waarin technologie steeds belangrijker wordt?

Wil je relaties samenbrengen, je medewerkers online inspireren, een aftrap doen voor een creatieve sessie, een ‘online energy boost’ geven of strategisch plan maken? Laat je gegevens achter op het contactformulier, dan neem ik snel contact met je op.

Jarno

Wat klanten zeggen

"In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!"
Frank Oostdam
Directeur ANVR
Frank Oostdam
"Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen."
Tim de Vos
Unilever food solutions
Tim de Vos

Biografie | Voor organisatoren

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

 

Waarom Jarno?

spreker technologie

Wie is Jarno Duursma? Lees alles over zijn achtergrond als spreker, schrijver en tech-expert.

Over Jarno Duursma

Waarin onderscheidt Jarno zich van andere sprekers? Lees meer over zijn drijfveren, ervaring en presentatiestijl.

Waarom Jarno Duursma?

 

Recente video's

Nieuwsuur

Nieuwsuur

Interview van Nieuwsuur met Jarno Duursma over de kansen en risico's van deepfake technologie.

Econoom en journalist Mathijs Bouman van het programma Nieuwsuur raadpleegt Jarno zijn deskundigheid op het gebied van Deepfake technologie.

Wat klanten zeggen

"Samenwerken met Jarno ervaar ik elke keer weer als heel prettig. Ook voor Frankwatching's meest recente Conversational Commerce Event heeft Jarno actief met me meegedacht, stond hij open voor ideeën en zorgde op de dag zelf voor een sterke openings keynote. Een waardevolle aanvulling voor het programma, zowel inhoudelijk als ook in persoon."
Lindy Prins
Frankwatching
Lindy Prins
"Jarno heeft voor Xpirit een zeer inspirerende sessie gegeven. Hij maakt echt verbinding met het publiek. Jarno kan mensen boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut en bouwt zijn verhaal zorgvuldig op. Kortom: een mooie succesvolle dag mede door zijn inbreng."
Pascal Greuter
Xpirit Nederland
Pascal Greuter

Neem contact met mij op

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Uitgelichte lezing

Kunstmatige Intelligentie

1# Kunstmatige Intelligentie

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Het is de meest belangrijke technologische trend van het komende decennium. Slimme machines die voorspellingen kunnen doen en verassende inzichten genereren uit grote hoeveelheden data.

In deze lezing krijgt u een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem kennis van de voorbeelden, de voordelen en de mogelijke risico's. Meest geboekte lezing van 2021!

Meer informatie over deze lezing

Mijn Podcast

Updates ontvangen?

Trending in Tech nieuwsbrief.

Meld je gratis aan en ontvang 6 van Jarno’s boeken in PDF.

Hapklaar Tech-nieuws voorzien van uitleg, duiding en context.