Inspireer je publiek

 • Organiseer je een evenement?
 • Zoek je een inspirerende spreker?
 • Wil je je publiek op het puntje van z’n stoel laten zitten?

Dan kan ik je helpen.

Ik heb een sterke inhoudelijke kennis en 14+ jaar ervaring als professioneel Tech-spreker.

 • Prikkelende ideeën en inspiratie.
 • Veel voorbeelden.
 • Goede uitleg en realistische kijk.
 • Veel humor.

Neem gerust contact op

Bel onderstaand nummer en krijg Jarno direct aan de lijn.

 • Direct contact? Bel 06-16074953
 • Een WhatsApp-bericht mag ook
 • Liever mailen? Stuur een mail naar info@jarnoduursma.nl
 • Of vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan

Vraag vrijblijvende offerte aan

AI Artificial Intelligence

AI staat meer dan ooit in de schijnwerpers, mede dankzij ontwikkelingen als ChatGPT en andere geavanceerde AI-software. Jarno Duursma volgt AI al sinds 2014 en heeft hier honderden presentaties over gegeven. Het is zijn dagelijkse werk om de ontwikkelingen bij te houden.

In deze lezing krijgt u de nieuwste ontwikkelingen te horen op het gebied van AI. Compact, actueel, begrijpelijk, helder en vol met humor.

Meer informatie over deze lezing

Spreker ChatGPT en AI

Meer weten over ChatGPT en Artificial Intelligence? Benieuwd naar de kansen? Dit is een evenwichtig verhaal over de nieuwe golf van kunstmatige intelligentie: generatieve AI. Ook hoor je over de kansen, beperkingen van kunstmatige intelligentie en de risico's. Jarno is dé spreker in Nederland over generatieve AI.

Boek nu een lezing over deze impactvolle technologische trend en hoor tegelijkertijd veel meer over dit soort "generatieve software". Het tijdperk van AI is nu echt begonnen.

Meer informatie over deze lezing

Techtrends 2033

Welke technologische trends zijn relevant? Welke trends gaan impact maken binnen jouw sector? Wat moet je echt weten? Wat is actueel en belangrijk voor de toekomst? Dat hoor je in deze lezing.

De wereld verandert namelijk continu door kunstmatige intelligentie, ChatGPT, deepfakes, cryptomedia, robots, cryptocurrencies, Metaverse, NFT’s, augmented reality, Web3, brain-computer interfaces en synthetische media. Dit zet bestaande verdienmodellen, processen en organisaties op zijn kop. Het verandert ons leven, ons werk, de samenleving en de rol die wij als mensen hierin innemen. Wilt u uw relaties verassen met een boeiend verhaal dat prikkelt? Wilt u uw medewerkers inspireren? Dan is deze lezing perfect! -Populaire lezing!-

Meer informatie over deze lezing

Spreker AI

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Door ChatGPT ziet iedereen nu de mogelijke impact. Het is de meest belangrijke technologische trend van het komende decennium.

In deze lezing krijgt u een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem kennis van de voorbeelden, de voordelen en de mogelijke risico's. Hoog gewaardeerde lezing!

Meer informatie over deze lezing

Toekomst van Werk

De toekomst van werk houdt ons allemaal bezig. De toekomst van ons eigen, persoonlijke werk en de arbeidsmarkt van de toekomst.

Wordt ons werk overgenomen door robots? Of door kunstmatig intelligente systemen? Wat gaat technologie voor ons doen en wat blijven we zelf doen? Wat kan technologie? En.. moeten we dat allemaal maar willen? Toekomst van werk: ons werk van de toekomst.

Meer informatie over deze lezing

Menselijk blijven in het tijdperk van digitalisering

We leven in een waanzinnig interessante tijd. Software wordt steeds slimmer, geeft ons hulp voordat we wisten dat we hulp nodig hadden en we krijgen antwoorden op vragen die we niet eens wisten dat we ze hadden.

⧆ Op sommige vlakken zijn slimme machines gewoon sneller, accurater en zelfs ronduit onverslaanbaar. Wat moeten we in de toekomst door slimme computers laten doen? Waar zijn mensen juist goed in? Wat moet je morgen als professional doen om relevant te blijven voor de arbeidsmarkt van de toekomst? Hoe kunnen we slimme software inzetten om personeelstekort op te lossen? Welke banen blijven sowieso bestaan? ⧆ Kunstmatig intelligente software is krachtig, maar we moeten ook onze menselijke intelligentie niet vergeten. ⧆ Hoe blijven we menselijk In het tijdperk van digitalisering en kunstmatige intelligentie?

Meer informatie over deze lezing

Synthetische Media

De toekomst van contentcreatie. Synthetische media zijn verschillende media, zoals foto’s, video's, teksten of geluidsfragmenten, die zijn gecreëerd of gemodificeerd door kunstmatig intelligente (AI) software. Denk aan deepfakes.

Kunstmatig intelligente systemen worden onze creatieve assistent. Ze gaan ons inspireren en helpen nieuwe dingen te creëren. Denk aan ChatGPT, Dall-E en Midjourney. Check deze hoog gewaardeerde lezing!

Meer informatie over deze lezing

Impact van Deepfake technologie

Deepfake technologie maakt het mogelijk om mensen in videos dingen te laten doen die ze in het echt niet gedaan hebben en te laten zeggen die ze niet gezegd hebben. Gezichten, video's, stemmen en audio opnames kunnen worden gemanipuleerd.

Daardoor ontstaat het risico dat we onze ogen en oren niet meer kunnen vertrouwen. De scheidslijn tussen echt en nep wordt steeds dunner. Spannend. Of valt het wel mee? Wat kun je ertegen doen? En zitten er ook voordelen aan deze technologie? Ik vertel u graag over Deepfake Technologie in deze lezing. Beoordeling: 8,9!

Meer informatie over deze lezing

Blockchain en Bitcoin

Blockchain is een revolutionaire technologie. Het ligt aan de basis van een nieuw soort decentraal internet.

Bitcoin Blockchain is een nieuw systeem voor transacties. De Blockchain is een database verspreid over duizenden computers wereldwijd. In die database staat op iedere computer precies dezelfde informatie. Daardoor is het onmogelijk om met deze informatie te frauderen.

Meer informatie over deze lezing

Spreker innovatie

Innovatie is belangrijker dan ooit. Voor een betere concurrentiepositie, meer marktaandeel en meer omzet. Innovatie is de levensader van bedrijven.

Jarno Duursma is een inpirerende spreker over innovatie. Hij heeft jarenlange ervaring als spreker en schreef meerdere boeken over digitale innovatie.

Meer informatie over deze lezing

Techtrends in China

China groeit hard. De Chinese cultuur is gegrepen door technologische vooruitgang. Overheid, bedrijven en professionals werken samen om China de Tech-Macht in 2030 te maken.

Zelfcensuur bij internetbedrijven en de gewone Chinees is normaal. Veel AI initiatieven in China zijn in de security/ monitoring business. Veel Chinese technologiebedrijven zijn miljarden waard

Meer informatie over deze lezing

Elk bedrijf wordt een cryptomediabedrijf

NFT’s, cryptovaluta, DAO’s en andere Web3 toepassingen leiden tot nieuwe media- en verdienmodellen voor talloze bedrijven.

Met Web3 technologie kan iedereen op het internet (financiële) waarde en (intellectueel) eigendom met elkaar uitwisselen. Welke kansen biedt dit voor bedrijven?

Meer informatie over deze lezing

Metaverse: het nieuwe internet

De metaverse is een oneindig grote (toekomstige) virtuele wereld die alle andere virtuele deelwerelden met elkaar verbindt. Je zou de metaverse kunnen zien als de volgende fase van het huidige internet: het (nu nog) tweedimensionale, platte internet verandert naar een driedimensionale, ruimtelijke vorm.

De metaverse biedt ook de mogelijkheid om zelf te bouwen, te creëren en te participeren in een virtuele economie. Maak kennis met de metaverse, NFT's, Web 3.0, cryptomedia, 3D werelden, social tokens, cryptovaluta, Bored Apes, Virtual Reality, skins en de virtuele economie. Lezing is inspirerend, compact, energiek en realistisch. Populaire lezing in 2022!

Meer informatie over deze lezing

NFT | Non-Fungible Token

NFT-technologie is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Er wordt een 'nieuw waardesysteem voor op het internet' gecreëerd.

Een actuele en complete lezing over dit nieuwe fenomeen. Vol voorbeelden en inspirerende kijkjes in de toekomst. Interessant voor creators, bedrijven, marketeers, influencers en media-professionals.

Meer informatie over deze lezing

Technology Trends 2030

What technology trends are relevant? What's going on in that world? What do you really need to know? What is current and important for the future? That's what you'll hear in this lecture.

Do you want to surprise your business relations with a fascinating story that excites? Do you want to inspire your employees online, give them an 'online energy boost'? Then this lecture is perfect!

Meer informatie over deze lezing

Spreker technologie

Ik doe niets liever dan een publiek inspireren met mijn passie voor actuele tech-thema's.

Met een helder kader en prikkelende voorbeelden inspireer ik tot nieuwe ideeën en geef ik een fascinerende blik in de toekomst. Bevlogen met een krachtige boodschap, maar zonder de realiteit en het menselijk aspect uit het oog te verliezen.

Meer informatie over deze lezing

Synthetic Media

The future of content creation. Synthetic media are various media, such as photos, videos, texts or sound clips, created or modified by artificially intelligent (AI) software. Like deepfakes.

Artificially intelligent systems will become our creative assistant. They are going to inspire us and help us create new things. AI Software as a digital idea machine. Machines help us explore the edges of our imagination.

Meer informatie over deze lezing