Lezing: De toekomst van werk -ook als webinar-
De toekomst van werk houdt ons allemaal bezig. Wordt ons werk overgenomen door kunstmatige intelligentie? Je hoort het in deze interessante, wervelende en compacte lezing. Vol voorbeelden, bespiegelingen, vragen en antwoorden. Ik ben van oorsprong afkomstig uit de sector arbeidsmarktbemiddeling, loopbaanbegeleiding en heb dus niet alleen affiniteit met ‘de toekomst van werk’, maar ook deskundigheid op dat gebied. Daardoor worden mijn lezingen over de toekomst van werk altijd hoog beoordeeld.
Onderwerpen Lezing
Vragen die onder andere worden beantwoord tijdens deze lezing:
- Wordt ons werk overgenomen door robots? Of door kunstmatig intelligente systemen?
- Hoe gaan we om met computers die steeds slimmer worden en overduidelijk taken van ons kunnen overnemen?
- Welke taken worden aangevuld of overgenomen door slimme software?
- Wat wordt de impact van digitale technologie op ons werk?
- Wat moeten we als mens leren om met die veranderingen om te gaan?
- Hoe ziet ons werk er over 10 jaar uit?
- Waar zijn computers en ICT-systemen helemaal niet goed in?
- Wat gaat logischerwijs worden overgenomen door digitale technologie? En wat niet?
- Welke vaardigheden willen we behouden als mensen? Is dat terecht?
- Wat wordt de rol van ons als mens in de steeds sneller veranderende digitale wereld?
- Wat zijn banen die blijven en welke nieuwe banen ontstaan?
- Welke TWEE stappen moet je morgen nemen om relevant te blijven voor de arbeidsmarkt van de toekomst?
Inspirerende lezing over de toekomst van werk
Dat fysieke robots ons werk overnemen is logisch en vaak handig. Taken die saai, vies en gevaarlijk zijn laten we met een gerust hart over aan het groeiende leger van robots.
Maar ook ons denkwerk wordt overgenomen. Alle cognitieve werkzaamheden waarover je niet meer dan een seconde hoeft na te denken worden in de toekomst overgenomen door intelligente systemen. Door de digitalisering en nieuwe ontwikkelingen zoals kunstmatige intelligentie, robotica, cloud computing, mobiel internet, platformen, het Internet of Things, sensoren en steeds krachtiger computers wordt onze omgeving steeds intelligenter. Dit gaat ook zijn impact hebben op de arbeidsmarkt.
In hoog tempo komen er bijvoorbeeld kunstmatig intelligente systemen op de markt die werkzaamheden overnemen die gebaseerd zijn op waarneming. Ze kunnen dat beter en sneller dan mensen. Een systeem is nooit moe, hoeft niet op vakantie en kan veel sneller en accurater data genereren en resultaten produceren dan mensen. Technologie krijgt dus ogen om te zien. Camera’s uitgerust met kunstmatig intelligente software kunnen zaken uit de fysieke wereld detecteren, classificeren en analyseren. Kunstmatig intelligente software wordt steeds slimmer. Is steeds bijvoorbeeld ook steeds beter in staat om een simpele vorm van conversatie te houden in een klantenservice omgeving.

Inhoud Lezing Toekomst van werk
Deze lezing geeft een helder inzicht in de toekomst van werk en schetst het verloop. Kijken naar de impact van technologie op de arbeidsmarkt van de toekomst.
Mijn lezingen bevatten altijd veel recente praktijkvoorbeelden. Inspirerend, enthousiast, nuchter en begrijpelijk voor het voetlicht gebracht. Geen science-fiction, maar een heldere blik in de toekomst.