Wil je weten wie ik ben, wat ik heb gedaan en wat ik nu doe? Klik dan hier of bekijk mijn Wikipedia pagina.

Waarom zou je voor mij kiezen als spreker? Hier zijn 8 redenen:

1. Altijd actueel
In mijn presentaties ben ik altijd actueel. Dat is mijn drijfveer voor mijn werk. Ik ben enorm geboeid door de impact van digitale technologie op bedrijf, mens en samenleving. Deze informatie absorberen, duiden, wikken, wegen, afschrobben en vertellen aan de rest van de wereld is oprecht mijn passie. In mijn goed gelezen nieuwsbrief en blogs kun je zien dat ik mij begeef in de frontlinie van nieuwe technologie. Ik heb geen stagiaires, studenten of medewerkers die mijn blogs of presentaties maken. Het is allemaal eigenhandig samengesteld, gelezen, gewikt en gewogen. Het moet immers ook geloofwaardig worden gebracht, met zaken waar ik echt verstand van heb.

Wat klanten zeggen

"Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag."
Ben Vester
Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
Ben Vester
"Voor de eerste editie van ons online digital marketing event bij Achmea heeft Jarno een lezing gegeven over synthetische media en deepfakes. Jarno brengt met veel energie de boodschap over en maakt het onderwerp erg toegankelijk, ook voor collega’s die weinig digital kennis hebben. Met behulp van sprekende voorbeelden word je helemaal meegenomen in de wereld van deze nieuwe technologie."
Kimberley van Hulst
Digital Marketeer Achmea
Kimberley van Hulst

2. Energiek, luchtig en met humor.
Een evenement organiseren doe je niet zomaar: je wilt mensen bij elkaar brengen, inspireren en aanzetten tot toekomstdenken. Ze een fijne dag geven. Positieve energie en humor zijn twee ijzersterke middelen om mensen geïnspireerd te krijgen en te houden. U wilt dat mensen op het puntje van hun stoel blijven zitten, geboeid blijven tot de laatste minuut. Dat lukt mij. Een hoog tempo, compacte informatie, humor en treffende voorbeelden maken mijn lezingen meer dan de moeite waard.

3. Ervaring
Ik mag mijzelf met een gerust hart een meer dan ervaren spreker noemen. Duizenden mensen hebben inmiddels een presentatie van mij bijgewoond. Sinds 2002 spreek ik in een zakelijke werkomgeving en sinds 2009 als zelfstandig professioneel spreker. Die ervaring zie je op het podium.

Wat klanten zeggen

"In drie kwartier kregen de deelnemers aan ons ANVR reiscongres in Portugal een spervuur aan voorbeelden van toepassingen kunstmatige intelligentie voorgeschoteld. De presentatie van Jarno heeft ons op een hele aanschouwelijke manier duidelijk gemaakt dat de toekomst al is begonnen. Toppresentatie!"
Frank Oostdam
Directeur ANVR
Frank Oostdam
"Jarno heeft bij de HKU een lezing verzorgd over Synthetische Media: Kunstmatige creativiteit. Jarno liet aan de hand van vele voorbeelden zien wat er in de fascinerende wereld van deepfakes allemaal mogelijk is. Interessant en beangstigend tegelijkertijd, en genoeg stof tot nadenken. Zijn lezing werd met veel enthousiasme ontvangen."
Marjoleine Gadella
Coördinator Evenementen bij HKU
Marjoleine Gadella

4. Geen verzonnen toekomstverhalen.
De focus van mijn presentatie is altijd de realistische toekomst. Technologie en innovatie gericht op de impact op bedrijf, mens en samenleving binnen nu en 15 jaar. Geen verzonnen toekomstscenario’s, science fiction of Hollywoodachtige technologieën die nooit de realiteit zullen halen. No made-up stories. Er zijn andere trendwatchers die denken dat ze kunnen voorspellen hoe de wereld er in 2075 uitziet. Ik ben daar niet een van. Ik laat het huidige landschap aan u zien en vertel u inspirerende toekomstscenario’s die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaan gebeuren.  Inspirerend, thought-provoking en met voldoende humor.

Ik pretendeer trouwens ook niet overal verstand van te hebben. Dat is gewoonweg onmogelijk in een wereld die zó veelomvattend en complex is. Op mijn site kunt u lezen waar ik verstand van heb.

Wat klanten zeggen

"Samenwerken met Jarno ervaar ik elke keer weer als heel prettig. Ook voor Frankwatching's meest recente Conversational Commerce Event heeft Jarno actief met me meegedacht, stond hij open voor ideeën en zorgde op de dag zelf voor een sterke openings keynote. Een waardevolle aanvulling voor het programma, zowel inhoudelijk als ook in persoon."
Lindy Prins
Frankwatching
Lindy Prins
"Jarno heeft voor Xpirit een zeer inspirerende sessie gegeven. Hij maakt echt verbinding met het publiek. Jarno kan mensen boeien vanaf de eerste tot de laatste minuut en bouwt zijn verhaal zorgvuldig op. Kortom: een mooie succesvolle dag mede door zijn inbreng."
Pascal Greuter
Xpirit Nederland
Pascal Greuter

5. De menselijke maat in technologie.
De impact van digitale technologie is overweldigend. Historisch gezien bevinden we in ons in een enorm dynamisch tijdperk waarin technologische innovaties elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Ik kijk altijd naar: wat betekent dit voor de mens? Voor onze samenleving? Voor hoe wij ons werk organiseren? Het is misschien wel mogelijk maar… willen we dit wel? Wat zijn de kansen én de risico’s? Waar blijft de menselijke maat? Geven we niet iets weg zonder goed te beseffen wat er voor in de plaats komt?

6. Begrijpelijk voor iedereen.
Kwalitatief goede lezingen voor iedere toehoorder begrijpelijk. Om een trend te kunnen concretiseren maak ik tevens veel gebruik van praktijkvoorbeelden. Ik verval niet in vakjargon, buzzwords en stoere technische taal. Ik hoef niet met bombarie te laten zien waar ik verstand van heb; als ik de hele zaal slimmer maak ben ik blij.

7. Professionaliteit
Mensen die eerder met mij hebben gewerkt weten het: mijn werkhouding is professioneel. Afspraak is afspraak. Ik zorg dat ik goed ben voorbereid en dat iedere opdrachtgever mijn volledige aandacht heeft. Wanneer ik moet reizen voor mijn werk houd ik daar rekening mee in mijn planning. Ik zorg zelf dat ik inhoudelijk en praktisch goed ben voorbereid. U betaalt voor mijn diensten en daar geef ik waarde voor terug.

Wat klanten zeggen

"Jarno Duursma sprak op de jaarlijkse klantendag van Hewlett Packard Enterprise. Hij nam ons mee op een inspirerende reis door trends als AI en deepfake en de impact die deze trends hebben op de maatschappij, nu en in de toekomst. Prikkelend, energiek en volop interactie.
"
Rick Glas
Rick Glas, Hewlett Packard Enterprise
Rick Glas
"Jarno’s lezing hielp ons de impact te snappen van kunstmatige intelligentie op mensen, bedrijven en zelfs de hele samenleving. Zijn frisse kijk op de digitale toekomst inspireerde ons team maar waarschuwde ons ook niet de menselijke factor te vergeten. Want juist die menselijke factor zal in de toekomst voornamelijk hetgeen zijn waarmee je je als bedrijf kunt onderscheiden."
Rudy Kempe
KONE
Rudy Kempe

8. Op maat
Ik zorg ervoor dat de lezing die ik geef is toegespitst op uw behoefte. Ik breng de buitenwereld naar binnen en maak mijn presentaties op maat. Geen volledig afgephotoshopt verhaal waar de smaak en kraak al uit is, maar een lezing gemodelleerd naar uw branche en bedrijf.

 

Boek Jarno als spreker

 

Wil je weten wie ik ben, wat ik heb gedaan en wat ik nu doe? Klik dan hier

Wat klanten zeggen

"Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen."
Tim de Vos
Unilever food solutions
Tim de Vos
"Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!"
Veronique van Rosmalen
MySolution
Veronique van Rosmalen