1. Altijd actueel

In mijn presentaties ben ik altijd actueel. Dat is mijn drijfveer voor mijn werk. Ik ben enorm geboeid door de impact van digitale technologie op bedrijf, mens en samenleving. Deze informatie absorberen, duiden, wikken, wegen, afschrobben en vertellen aan de rest van de wereld is mijn passie. In mijn nieuwsbrief en blogs kun je zien dat ik mij begeef in de frontlinie van nieuwe technologie. Ik heb geen stagiaires, studenten of medewerkers die mijn blogs of presentaties maken. Het is allemaal eigenhandig samengesteld, gelezen, gewikt en gewogen.

2. Energiek, luchtig en met humor

Een evenement organiseren doe je niet zomaar: je wilt mensen bij elkaar brengen, inspireren en aanzetten tot toekomstdenken. Ze een fijne dag geven. Positieve energie en humor zijn twee ijzersterke middelen om mensen geïnspireerd te krijgen en te houden. Je wilt dat mensen op het puntje van hun stoel blijven zitten, geboeid blijven tot de laatste minuut. Actuele onderwerpen, bondig gepresenteerd, vermakelijk verpakt en vol treffende voorbeelden, maken mijn lezingen meer dan de moeite waard.

3. Ervaring

Ik heb veel ervaring als spreker. Tienduizenden mensen hebben een presentatie van mij bijgewoond. Sinds 2002 spreek ik in een zakelijke werkomgeving en sinds 2009 als zelfstandig professioneel spreker. Die vlieguren zie je terug op het podium.

Wat klanten zeggen

"Soms heb je geluk en komt heel toevallig een spreker op je pad die op een speelse wijze de nodige dynamiek in kan brengen bij je ICT-kwartaal meeting. Jarno heeft niet alleen op een leuke humoristische wijze de nieuwste IT-trends over het voetlicht gebracht maar ook de nodige discussies losgemaakt over de bright en dark sights van de steeds verdergaande automatisering. Hij is daarbij zelfs geslaagd om de koppeling te maken naar onze bedrijfsvoering en heeft op die manier bijgedragen aan een geslaagde middag."
Ben Vester
Centraal Orgaan opvang Asielzoekers
Ben Vester
"Voor de eerste editie van ons online digital marketing event bij Achmea heeft Jarno een lezing gegeven over synthetische media en deepfakes. Jarno brengt met veel energie de boodschap over en maakt het onderwerp erg toegankelijk, ook voor collega’s die weinig digital kennis hebben. Met behulp van sprekende voorbeelden word je helemaal meegenomen in de wereld van deze nieuwe technologie."
Kimberley van Hulst
Digital Marketeer Achmea
Kimberley van Hulst

4. Geen verzonnen toekomstverhalen

De focus van mijn presentatie is altijd de realistische toekomst. Technologie en innovatie gericht op de impact op bedrijf, mens en samenleving binnen nu en 15 jaar. Geen verzonnen toekomstscenario’s, science fiction of Hollywoodachtige technologieën die nooit de realiteit zullen halen. No made-up stories. Er zijn andere ttech-sprekers die denken dat ze kunnen voorspellen hoe de wereld er in 2075 uitziet. Ik ben daar niet een van. Ik laat het huidige landschap aan je zien en vertel inspirerende toekomstscenario’s die met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid gaan gebeuren. Inspirerend, thought-provoking en met voldoende humor.

Ik pretendeer trouwens ook niet overal verstand van te hebben. Dat is gewoonweg onmogelijk in een wereld die zó veelomvattend en complex is. In mijn blogs zie je in welke thema’s ik net name ben gespecialiseerd.

5. De menselijke maat in technologie

De impact van digitale technologie is overweldigend. Historisch gezien bevinden we in ons in een enorm dynamisch tijdperk waarin technologische innovaties elkaar in razendsnel tempo opvolgen. Ik kijk altijd naar: wat betekent dit voor de mens? Voor onze samenleving? Voor hoe wij ons werk organiseren? Het is misschien wel mogelijk, maar willen we dit wel? Wat zijn de kansen én de risico’s? Waar blijft de menselijke maat? Geven we niet iets weg zonder goed te beseffen wat er voor in de plaats komt?

6. Begrijpelijk voor iedereen

Kwalitatief goede lezingen voor iedere toehoorder begrijpelijk. Om een trend te kunnen concretiseren maak ik tevens veel gebruik van praktijkvoorbeelden. Ik verval niet in vakjargon, buzzwords en stoere technische taal. Ik hoef niet met bombarie te laten zien waar ik verstand van heb; als ik de hele zaal slimmer maak, dan ben ik blij.

7. Professioneel

Mijn werkhouding is professioneel. Afspraak is afspraak. Ik zorg dat ik goed ben voorbereid en dat iedere opdrachtgever mijn volledige aandacht heeft. Wanneer ik moet reizen voor mijn werk houd ik daar rekening mee in mijn planning. Ik zorg zelf dat ik inhoudelijk en praktisch goed ben voorbereid. Je betaalt voor mijn diensten en daar geef ik waarde voor terug.

8. Op maat

Ik zorg ervoor dat de lezing is toegespitst op jouw behoefte. Ik breng de buitenwereld naar binnen en maak mijn presentaties op maat. Geen volledig gephotoshopt verhaal waar de smaak en kraak al uit is, maar een lezing gemodelleerd naar jouw branche en bedrijf.

 

Boek Jarno als spreker

Over Jarno Duursma

 

Wil je meer weten over mijn achtergrond als spreker, tech-expert en auteur? Klik dan hier.

Wat klanten zeggen

"Jarno heeft ons meegenomen in de snel veranderende digitale wereld met de nadruk op kunstmatige intelligentie. Tijdens zijn verhaal heeft hij een duidelijke link gemaakt naar onze business wat het niet alleen erg interessant maar ook nog eens zeer relevant maakt. Zeker een toegevoegde waarde voor ons als inspiratie maar ook als reminder dat het belangrijk is om te weten wat er allemaal om ons heen gebeurd zodat wij hier als bedrijf ook beter op in kunnen spelen."
Tim de Vos
Unilever food solutions
Tim de Vos
"Jarno was de afsluitende gastspreker op onze klantendag. Hij gaf een vlotte presentatie met praktische voorbeelden van technologieën die soms nog wat ongrijpbaar lijken. Het was voor ons belangrijk dat onze klanten zich goed in konden beelden hoe zij nieuwe technologieën zouden kunnen toepassen in hun eigen business. Daar is Jarno zeker in geslaagd. Het was een informatieve, interessante, maar ook vermakelijke afsluiting van de dag. Bedankt!"
Veronique van Rosmalen
MySolution
Veronique van Rosmalen

Neem contact met mij op

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.