AI staat meer dan ooit in de schijnwerpers, mede dankzij ontwikkelingen als ChatGPT en andere geavanceerde AI-software. Het is geen sciencefiction; het is de dagelijkse realiteit. Voor een diepgaand inzicht in deze fascinerende wereld, is AI spreker Jarno Duursma uw go-to expert.

Ervaring en Expertise
Jarno Duursma is geen nieuwkomer in het veld. Als AI spreker heeft hij sinds 2015 honderden presentaties gegeven. Hij is de auteur van het boek “De Digitale Butler: Kansen en Bedreigingen van AI.” In 2019 heeft hij twee inhoudelijk sterke rapporten geschreven over generatieve AI, waarbij het eerste rapport focuste op deepfake technologie en het tweede, getiteld “Machines met Verbeeldingskracht, Een Kunstmatige Realiteit,” op generatieve AI. Dit rapport, inclusief voorspellingen die veelal realiteit zijn geworden, was zijn tijd vooruit.

Waarom Jarno Duursma als Spreker AI?
Wanneer u Jarno Duursma boekt als spreker AI, kiest u voor betrouwbaarheid, kwaliteit, en een energieke lezing vol compacte informatie en veelzijdige voorbeelden. Hij is de bekendste spreker over AI in Nederland. Hij is ervaren en fris tegelijkertijd. Recente beoordelingen spreken voor zich: een 9,4 voor een verzekeringscongres en een 9,6 voor een dag voor HR-management.

Voor meer informatie of om Jarno Duursma te boeken als AI spreker, neem vandaag nog contact op!

Wat klanten zeggen

"Jarno sprak op het VIP congres in 2023. Zijn lezing over AI en ChatGPT werd door het publiek als hoogste van de hele dag beoordeeld, met maar liefst een 9,4! En dat is zeker gezien het tijdstip van zijn lezing (helemaal aan het eind van het programma) een extra indrukwekkende prestatie."
Michael Mackaaij
Voorzitter St. Contactgroep Automatisering
Michael Mackaaij
"Jarno leverde een uitmuntende prestatie met zijn AI-lezing bij de HR Academy, wat resulteerde in een beoordeling van 9,6 door de bezoekers!"
Ruud Coumans
Event organizer
Ruud Coumans

Interactieve Sessies
Jarno Duursma staat als spreker bekend om zijn interactieve aanpak. Verwacht veel interactie, humor, en de nieuwste voorbeelden uit het veld van AI. Het is een lezing waar nog lang over nagepraat zal worden bij de borrel en de volgende dag op kantoor.

Opinie-artikelen:

Recente opinie-artikelen over AI van Jarno Duursma in Nationale media:

 1. Snapchat’s chatbot is een riskante kindervriend – NRC
 2. ‘Problemen, gevaren en ethische uitdagingen AI urgenter dan vermeende superintelligentie’ – Parool
 3. Door AI-gemaakte muziek is gewoon een nieuwe vorm van expressie – Trouw
 4. De schrijfapp spreekt niet altijd de waarheid – Trouw

Waarom Jarno als AI spreker?

 • Ik volg het onderwerp AI al sinds 2014.
 • Ik heb honderden lezingen gegeven over AI.
 • Ik schreef een boek in 2017 over AI: De digitale butler – Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie.  (Managementboek Top 5 NL).
 • In 2019 schreef ik ook het AI- rapport: Deepfake technologie: The Infocalypse.
 • In 2019 schreef ik het AI-rapport:  Machines met verbeeldingskracht: een kunstmatige realiteit

Kenmerken van mijn lezingen

 • Energiek en inspirerend
 • Compact en prettig tempo
 • Begrijpelijk uitgelegd voor iedereen
 • Nuchter en gezond kritisch
 • Veel voorbeelden

Conclusie: Het Tijdperk van AI
Net zoals we een tijdperk kennen voor en na de smartphone, en voor en na sociale media, bevinden we ons nu in het tijdperk van AI. Mis deze trein niet en zorg dat u op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Boek Jarno Duurma, dé AI spreker van Nederland, en geef uw publiek een onvergetelijke ervaring vol inzicht en inspiratie.