Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Lezing Digitale TechTrends 2033

De toekomst is niet meer wat hij geweest is.

 

Ben je op zoek naar een inspirerende spreker over Digitale Trends? Ik vertel er graag over. Technologie is overal om ons heen. Het verandert ons leven. Het verandert ons werk, de samenleving en de rol die wij als mensen innemen in dit geheel. Technologie biedt enorm veel kansen en heeft veel voordelen. Welvaart, efficiency, proces-optimalisatie, inzichten, welzijn, gemak, comfort en verbeteringen op ieder denkbaar vlak van onze samenleving.

De huidige samensmelting van verschillende digitale technologieën creëren mogelijkheden die eerder ondenkbaar waren. De digitalisering brengt veel voordelen met zich mee. We krijgen als mensen soms letterlijk antwoorden op vragen waarvan we niet eens wisten dat we ze hadden. Technologieën als kunstmatige intelligentie, ChatGPT, kwantum computing, fotonica, NFT’s, cryptomedia, cryptocurrencies, sensortechnologie, augmented reality, Web3, DAO’s, metaverse en synthetische media veranderen continue het speelveld.

Door deze ontwikkelingen staan bestaande verdienmodellen, processen en organisaties op zijn kop. Hoe moet je daarmee omgaan? Welke technologieën zijn relevant? Wat is goed om te weten? Wat zijn de mogelijke nadelen en risico’s? Moeten we dat als mens wel willen? Wat gaat de impact op de samenleving zijn? Ik geef u een compact, begrijpelijk en genuanceerd verhaal. Met optimisme en een nuchtere blik.

Mijn lezingen zijn prikkelend, vol met voorbeelden en humor. Ik geef uw publiek iets om over na te denken, zich over te verbazen en om te lachen.

Meer weten? Kijk dan in mijn lijst met vele mediaoptredens of lees het blog: ‘8 redenen om voor Jarno te kiezen‘.

Onderwerpen en vragen

In deze lezing deel ik de meest belangrijke en relevante technologieën. Ik neem u mee in de verschillende technologische trends. Geen sciencefiction, maar realistische voorbeelden. Een inspirerende en nuchtere kijk in de toekomst.

Deze lezing verandert steeds omdat het aanbod van technologie zo snel verandert. Daarom is het lastig op te schrijven waar ik over zal spreken. 

De frontlinie van de digitale ontwikkelingen boeit mij enorm. Maar ik ben niet naïef. Ik weet ook dat sommige technologische ontwikkelingen ook nadelen hebben. Dat zien we bijvoorbeeld om ons heen bij het gebruik van sociale media en smartphone. Ook dit komt af en toe ook in mijn presentaties naar voren. Ik schuw niet om de bedenkingen te noemen.

Als spreker krijg je het meest waardevolle wat je van een mens kunt krijgen. Zijn tijd en aandacht. Daar ga ik zorgvuldig mee om!

Als spreker Digitale Trends geef ik antwoord op vragen als:

 • Welke technologieën zijn voor de komende jaren relevant? Bekijk de alinea hieronder voor een overzicht van onderwerpen.
 • Hoe ziet de toekomst er uit, bekeken door de lens van digitale technologie?
 • Welke nieuwe ontwikkelingen moeten we nú kennis van nemen?
 • Welke technologische ontwikkelingen roepen op dit moment het meeste enthousiasme op?
 • Wat wordt de impact van digitale technologie op mens, bedrijf en samenleving?
 • Welke taken worden bijvoorbeeld overgenomen door kunstmatig intelligente software?
 • Wat blijven wij als mensen doen? Hoe verandert ons werk?
 • Welke technologieën klinken ons nu vreemd in de oren, maar zijn over een paar jaar gemeengoed?
 • Waar moeten we morgen mee beginnen als we ermee aan de slag willen?
 • Hoe moet ik mij als professional ontwikkelen wil ik relevant blijven in de toekomst?
 • Wat is voor medewerkers belangrijk om te ontwikkelen?
 • Hoe behouden we het menselijke in de digitale wereld?

Onderwerpen lezing digitale trends

Als spreker Digitale Trends verzorg ik lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Een greep uit de keuzemogelijkheden: Artificial Intelligence, Autonomous Devices, Avatar Technology, Bitcoin, Blockchain, Brain computer interfaces, Chatbots, Computer-generated imagery, Conversational Technology, Cryptocurrencies, Cryptomedia, DAO’s, Deep Learning, Deepfakes, Digital Assistants, Digital Humans, Digital Immortality, Digital surveillance, Digital twins, Drones, Economy of Things, Edge Computing, Ethics in technology, Exponential technologies, Future of Work, GAN technology, Human Augmentation, Internet of Things, Machine economy, Machines with Imagination, Metaverse , NFT-Technology, Quantum Computing, Robotics, Spatial Internet, Speech recognition, Speech Synthesis, Swarm Intelligence, Synthetic Media, Technology Backlash, Virtual Assistants, Virtual Humans, Voice cloning, WEB3

 

Kenmerken Lezing Jarno, spreker digitale trends

 • Energiek en inspirerend
 • Compact en prettig tempo
 • Begrijpelijk uitgelegd voor iedereen
 • Nuchter en gezond kritisch
 • Veel voorbeelden

Mijn meest recente lezingen:

 • Inspirerende online sessie voor thuiswerkende medewerkers. (Marketing)
 • Online congres over innovatie met alle stakeholders. (ICT en Publieke Dienstverlening)
 • Medewerkersbijeenkomst over digitale transformatie. (Zakelijke Dienstverlening)
 • Europese bijeenkomst over de frontlinie van technologie en patenten. (Europees Non-profit)
 • Aftrap strategisch plan voor komende 5 jaar. (Woningbouw)
 • Aftrap Heidag management. (ICT dienstverlener)
 • Online paneldiscussie: technologie en corona. (Financiele Dienstverlening)

Als spreker voor je (online) event

Vertel mij iets over je bedrijf, je medewerkers, je relaties, je doelstelling en ik zorg voor een inspirerende, motiverende lezing. Wil je relaties samenbrengen, je medewerkers online inspireren, een aftrap doen voor een creatieve sessie, een ‘online energyboost’ geven of met het managementteam een strategisch plan maken? Vul dan het contactformulier in en ik neem snel contact met je op.

Wat klanten zeggen

"Jarno heeft bij de HKU een lezing verzorgd over Synthetische Media: Kunstmatige creativiteit. Jarno liet aan de hand van vele voorbeelden zien wat er in de fascinerende wereld van deepfakes allemaal mogelijk is. Interessant en beangstigend tegelijkertijd, en genoeg stof tot nadenken. Zijn lezing werd met veel enthousiasme ontvangen."
Marjoleine Gadella
Coördinator Evenementen bij HKU
Marjoleine Gadella
"Jarno gaf in zijn lezing in sneltreinvaart een update over de laatste trends. In no-time ben je op de hoogte over onderwerpen als kunstmatige intelligentie, conversational commerce, et cetera. Op zijn eigen - soms humoristische - wijze raak je geïnspireerd, zodat je op eigen kracht verder kunt om je interesses uit te diepen. Wat mij betreft was het een lezing die qua inhoud met kop en schouders boven de rest van die dag uitstak. "
Eds Keizer
Gek
Eds Keizer
"Jarno sprak op het VIP congres in 2023. Zijn lezing over AI en ChatGPT werd door het publiek als hoogste van de hele dag beoordeeld, met maar liefst een 9,4! En dat is zeker gezien het tijdstip van zijn lezing (helemaal aan het eind van het programma) een extra indrukwekkende prestatie."
Michael Mackaaij
Voorzitter St. Contactgroep Automatisering
Michael Mackaaij