Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma, een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst, door de lens van digitale technologie. Check ook zijn blogs, boeken en lezingen. Abonneren op de podcast kan via bovenstaande (oranje) knoppen!

Donkere kant van het Internet

Wat is de donkere kant van het internet? Welke vormen van cybercrime zijn er? Moet je banger zijn dat je word gehackt door een criminele groepering of door je slimme neef? Vindt de meeste criminaliteit plaats op het gewone internet of op het dark web? Wat zijn de minst bekende, maar meest impactvolle, cybercrime technieken? Hoe voorkom je dat je gehackt wordt of slachtoffer van cybercriminaliteit? Welke landen bespioneren welke landen? Is hetgeen politie en justitie doen rondom cybercriminaliteit, bestrijding online kindermisbruik en oplichting niet een druppel op een gloeiende plaat? Komt er een moment dat we als consument geen keuze meer hebben tussen een dom of slim apparaat en dat onze privacy en online veiligheid permanent onder druk komen te staan?

Daniël Verlaan

Daniël Verlaan is een Nederlandse journalist, werkzaam bij RTL Nieuws. Hij maakt verhalen over hackers, cybercrime en de duistere kant van het internet. Verlaan begon in 2011 als journalist en schreef voor onder andere Bright en NU.nl. Sinds 2015 is hij werkzaam als techjournalist bij RTL Nieuws.

In 2019 won Verlaan de aanmoedigingsprijs van De Loep, een prijs voor opkomend onderzoeks-journalistiek talent, voor zijn undercover-onderzoek naar een wraakporno-netwerk. Dat jaar ontving Verlaan ook De Tegel, de belangrijkste journalistieke onderscheiding van Nederland, in de categorie talent. Zijn boek ‘Ik weet je wachtwoord’ kwam in oktober 2020 uit.

Geselecteerde blogs bij deze podcast

Hoe bewijs je je onschuld in een wereld van deepfake-video’s en voice cloning?

Hoe bewijs je je onschuld in een wereld van deepfake-video’s en voice cloning?

Het onderscheid tussen goed en kwaad wordt steeds moeilijker te maken. Hoe bewijs je je onschuld in een wereld van deepfake-video's en voice cloning?

Hoe bepaal je de strafrechtelijke feiten in een wereld waarin je bewijsmateriaal eenvoudig kunt manipuleren? Hoe onderscheid je de waarheid van bedrog nu deepfake-video's en voice cloning niet meer van echt te onderscheiden zijn?

Lees verder
Nepnieuws: de gevolgen en risico’s van deepfake-technologie

Nepnieuws: de gevolgen en risico’s van deepfake-technologie

‘Zien is geloven’ is niet meer vanzelfsprekend. Hoe kijkt Techjournalist Joost Schellevis van de NOS aan tegen de ontwikkelingen van deepfakes en nepnieuws?

'Wanneer het onderscheid met de realiteit volledig weg is, dan wordt het gevaarlijk. Wij kijken naar de bron van een verhaal, naar getuigen van vlees en bloed en er is forensische technologie om te ontdekken of een filmpje echt is of nep.'

Lees verder

Wil je een Podcast laten maken of mijn Podcast sponsoren?

Podcast Bennie Mols

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.