Wat is de platformeconomie? Wat is het verschil met wat ook wel de ‘kluseconomie’ wordt genoemd? Wat zijn de grootste bedrijven in de platformeconomie?  Wat is de de impact van platforms op de (traditionele) economie? Wat gaat er in het algemeen goed? Wat niet? Platformwerkers worden behandeld als robots.. toch? Zijn platformwerkers niet teveel afhankelijk van het platform? Is algoritmisch management realiteit? Moeten de bedrijven in de platformeconomie zelfregulerend zijn of moet de overheid ingrijpen? Hoe voorkom je een grote machtspositie van bedrijven? Wat zijn schadelijke voorbeelden van het “winner takes all” effect? Hoe zit het met de onderhandelingspositie van de overheid bijvoorbeeld? Hoe gaat deze technologische trend zich ontwikkelen richting de toekomst?

Martijn Arets is een internationale expert en denker op het gebied van de platform-economie, deel-economy, klus-economie, crowdfunding en crowdsourcing. Sinds 2012 reist Martijn de wereld rond om te praten met ondernemers, experts en andere stakeholders over de opkomende platform-economie. Hij schreef ‘Crowdfunding, beyond the hype’, ‘Crowdfunding for Dummies’ en ‘Platformrevolutie: Van Amazon tot Zalando, de impact van platformen op hoe wij werken en leven’.

Home – Martijn Arets
Martijn op Twitter
Martijn Arets | LinkedIn
Platformrevolutie – Managementboek.nl

Nieuwsbrief Martijn

 

Wilt u de ‘Listening to the Future’ podcast sponsoren? Dat kan; graag zelfs! Jarno maakt ook podcasts voor bedrijven. Vraag naar de mogelijkheden. Neem contact op met Jarno.