Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Podcast: Listening To The Future

Wat is de smartphone generatie? Wat zijn de voordelen van smartphonegebruik voor tieners? Welke nadelen zijn het meest prominent? Staat de smartphone in de weg van zelf-acceptatie? Is het leven van tieners openbaar of afgeschermd? Of beide? Is de smartphone een middel om je eigen identiteit te zoeken en te vinden of vooral een kracht waardoor iedereen juist op elkaar wil lijken? Wat moeten technologiebedrijven doen tegen verslaving? Hoe anders is deze generatie ten opzichte van vorige generaties?

Kelli van der Waals (1984) is journalist. Ze schrijft voor Vrij Nederland en de Volkskrant over de plek van technologie in ons leven en heeft een wekelijkse column in Trouw. Ze werd bekroond met een Mercur Award voor Beste Reportage van 2018. Ze is auteur van het boek: Picture perfect: Het publieke leven van de smartphone-generatie.

Geselecteerde Blogs

Verdringt kunstmatige intelligentie menselijk contact?

Verdringt kunstmatige intelligentie menselijk contact?

De manier waarop wij onderling menselijk contact hebben, verandert. De kwalitatieve groeispurt van kunstmatig intelligente systemen heeft invloed op meerdere domeinen, ook op de manier hoe wij in de toekomst gaan communiceren. Die communicatie is niet alleen van mens tot mens, maar ook van mens tot machine en andersom.

In dit landschap zie ik vijf belangrijke trends. Ik heb ze in dit artikel voor je op een rij gezet.

Lees verder
Wat Amazons Alexa je écht kost

Wat Amazons Alexa je écht kost

Steeds meer fysieke apparaten krijgen namelijk Alexa-achtige software, omdat Amazon deze gratis beschikbaar stelt. Wat weet Amazon hierdoor allemaal over ons?

Niet alleen op individueel niveau, maar ook op macroniveau maakt Amazon een ongekend sterk en fijnmazig profiel van menselijk gedrag. En Alexa heeft tevens een onbewuste en onvoorziene impact op wie wij zin en worden. We krijgen weliswaar veel gemak, efficiency en comfort, maar dat kost ons meer dan we misschien denken.

Lees verder