Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma, een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst, door de lens van digitale technologie. Check ook zijn blogs, boeken en lezingen. Abonneren op de podcast kan via bovenstaande (oranje) knoppen!

Desinformatie en Nepnieuws

In deze aflevering spreekt Jarno Duursma met Rudy Bouma van Nieuwsuur over desinformatie, hoaxes, journalistiek, sociale media algoritmes, nepnieuws, deepfakes, samenzweringstheorieën, MH-17, Trump, corona, QAnon, Bellingcat en trollen. Listening to the future: is die toekomst somber of optimistisch? Wat zijn voorbeelden van desinformatie in Nederland? De traditionele media zijn niet meer de enige poortwachter van de nieuwsvoorziening. Is dat jammer? Of een verrijking? Ondermijnt Desinformatie de democratie? Zijn journalisten in staat deepfakes te herkennen? Doen technologiebedrijven genoeg tegen deepfakes? Moeten politieke advertenties op Facebook en Twitter verboden worden? Is de Corona-crisis een kans voor de traditionele journalistiek, of niet? Worden journalisten in Nederland ook steeds meer als “The enemy of the people” gezien? Is desinformatie wel te bestrijden?

Rudy Bouma

Rudy Bouma heeft een kwart eeuw ervaring als tv-verslaggever waarvan de laatste twintig jaar bij Nieuwsuur (voorheen NOVA).

Rudy werkte in het verleden veel in crisisgebieden maar maakt de afgelopen jaren regelmatig reportages over online desinformatie, complottheorieën en radicalisering.  Als hobby debunkt hij graag hoaxes op Twitter.

Bonus: Geselecteerde podcast

Bonus: Geselecteerde Blog

Bonus: Geselecteerde podcast