Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma, een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst, door de lens van digitale technologie. Check ook zijn blogs, boeken en lezingen. Abonneren op de podcast kan via bovenstaande (oranje) knoppen!

Wouter van Noort

Interview met Wouter van Noort (NRC) over transitie, kanteling, corona, technologie, systeemdenken, de Nederlandse journalist, klimaat, veranderende steden en decentralisatie.
Hoe ziet de wereld er over 2 jaar uit? Zijn we dan uit het corona-gedoe? En hoe zit dat nou met die beloofde ‘reset’ van de wereld? Gaat er echt wezenlijk iets veranderen in de periode 2020-2030? Of is dat wishful thinking? Zijn dat niet de denkbeelden van witte, hoogopgeleide Nederlanders? Slaat het kritiek op Big Tech niet teveel door? Of moeten we kritischer zijn? Hebben we nu een blinde vlek als het gaat om technologische ontwikkelingen? Een nieuwe wereld: we wachten erop, maar waar moeten we beginnen?  Wat is het belang van langetermijndenken en systeemdenken? Wat kunnen we daarmee? Internet, Smartphone, sociale media, kunstmatige intelligentie. …. wat is er mis gegaan? Wat is de rol van de Nederlandse journalist in de nationale infocalyps? Wat kan de Nederlandse journalist in het algemeen beter doen? Anders? Waar sta je over 20 jaar? Wat doe je dan?

Wie is Wouter?

Wouter van Noort is journalist bij NRC, waar hij de podcast en nieuwsbrief Future Affairs maakt, en artikelen schrijft over technologie en de toekomst na corona. Hij geeft gastcolleges aan diverse universiteiten en is ook weleens te zien in talkshows en actualiteitenprogramma’s als tech-commentator. Wouter werkte voorheen bij onder meer Elsevier weekblad en de NOS en studeerde bedrijfskunde, politicologie en journalistiek.

Geselecteerde Boeken

Deepfake technologie: The Infocalypse

Deepfake technologie: The Infocalypse

De term deepfake slaat op nepinformatie die moderne AI-software kan creëren. Deze AI-systemen creëren nieuwe digitale content zoals gezichten, afbeeldingen, video’s, teksten, menselijke stemmen en andere audio opnames. Nieuwe digitale content die ons bekend voorkomt, maar in feite volledig nieuwgeboren is.

We naderen een tijdperk waarin we onze ogen en oren online niet meer kunnen vertrouwen. AI-systemen maken geloofwaardige content zoals gezichten, stemmen en teksten.

Bekijk het boek Koop mijn boek

Geselecteerde video

How to stay human in the era of artificial intelligence

How to stay human in the era of artificial intelligence

In 2019 gaf ik een TEDx-presentatie: "How to stay human in the era of artificial intelligence?" Deze presentatie heeft inmiddels meer dan 14 duizend views.

Leer over kunstmatige intelligente systemen, algoritmische besluitvorming, menselijke autonomie en twee belangrijke aspecten van dit nieuwe tijdperk: zelfreflectie en empathie.