Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Waarom chatbots niet ‘the next big thing’ werden

Chatbots zouden in 2016 ‘the next big thing’ worden en het zou de manier waarop we met bedrijven communiceren ingrijpend veranderen. Aan enthousiasme geen gebrek. Ook bij Dave Feldman die er zijn baan bij Google voor verruilde; hij werd verantwoordelijk voor het ontwerp van Facebook’s Messenger bot-platform. De voorspelde veranderingen werden nooit realiteit. Nu blikt hij terug (en vooruit).
Dat de chatbot-revolutie uitbleef, wijt hij onder meer aan de onvolwassenheid van de platformen en dat het super-ingewikkeld is om echte gesprekken te voeren. De focus op enkel het uitwisselen van berichten zorgde tegelijkertijd voor verschraling van alle mogelijkheden die platformen konden bieden. Less = soms ook less.
Hoewel eerdere voorspellingen niet uitkwamen, durft Feldman het toch aan om zelf enkele voorspellingen te doen. Zo denkt hij dat bedrijven meer met messaging gaan doen, bijvoorbeeld voor betalingen, CRM en locatie-gebaseerde diensten. Zolang mensen met elkaar blijven converseren zal messaging blijven bestaan, besluit Feldman zijn interessante analyse.

Meer weten? klik dan HIER

.. Wil je meer weten over digitale technologie? In een compacte en inspirerende lezing kan ik je er meer over vertellen. Neem contact met me op!
Neem contact op

Over Jarno

Jarno Duursma is trendwatcher digitale technologie en auteur van 4 boeken, onder andere over Bitcoin Blockchain en kunstmatige intelligentie. Met zijn bedrijf Studio Overmorgen bevindt hij zich in de frontlinie van de nieuwste digitale ontwikkelingen. Hij is TEDx spreker, oprichter van trend-event SMC050 en alumnus van opleidingsinstituut Singularity University in Silicon Valley.

Neem contact op