Synthetische Media en Deepfakes

Wat zijn synthetische media? Wat zijn de kansen en de risico’s? Waarom is het belangrijk om het daar nu over te hebben? Wat zijn de kansen van synthetische media? Krijgen we echt oneindige creativiteit?  Kun je makkelijk nepnieuws maken met synthetische media? Wat zijn de risico’s van deepfakes? Moet er aparte deepfake wetgeving komen? Welke oplossingen zijn er zoal? Waarom wordt er gesproken over het ‘post reality’ tijdperk? Wat nemen computers van ons over? Hoe staat het met voice-cloning software? Gaan we richting het tijdperk van digitale onsterfelijkheid?

In deze podcast hoor je het interview met Jarno Duursma dat is opgenomen bij YouTubekanaal ‘De Nieuwe Wereld‘.

Op basis van kunstmatige intelligentie zullen machines zeer snel in staat zijn perfecte kopieën te maken van menselijke stemmen en gezichten, en deze zelfs uit het niets te produceren in teksten, video’s, geluidsopnames, en ga zo maar door. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos, maar de risico’s evenzeer. Wat voor impact zullen deze technologieën hebben op onze samenleving? “De scheidslijn tussen echt en nep steeds wordt steeds dunner, en verdwijnt.” aldus Tech-expert Jarno Duursma. “De vraag is wat dat doet met onze menselijkheid, onze mogelijkheid om echt contact te maken.” Aan tafel bij De Nieuwe Wereld bespreekt Duursma de voors en tegens van synthetische media.

Over Jarno

Jarno Duursma is een Nederlandse technologie- expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie en blockchain. Zijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘. Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media en schrijft opinie artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en oprichter van tech-event SMC050.

 

 

Download hier vijf gratis Tech-Boeken

Updates ontvangen?

Trending in Tech nieuwsbrief.

Meld je gratis aan en ontvang 5 van Jarno’s boeken in PDF.

Hapklaar Tech-nieuws voorzien van uitleg, duiding en context.

Waarom Jarno?

spreker technologie

Waarom zou je voor Jarno kiezen als spreker? Lees het blog: Dan lees je de 8 redenen om voor Jarno als spreker te kiezen. Klik op de knop hieronder.

Waarom Jarno?

Meer weten over Jarno? Wie hij is? Wat hij doet? Klik dan op de onderstaande knop.

Over mij

De toekomst van synthetische media en deepfakes
De toekomst van synthetische media en deepfakes
How to stay human in the era of artificial intelligence
Bekijk de video