Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Synthetische Media en Deepfakes

Wat zijn synthetische media? Wat zijn de kansen en de risico’s? Waarom is het belangrijk om het daar nu over te hebben? Wat zijn de kansen van synthetische media? Krijgen we echt oneindige creativiteit?  Kun je makkelijk nepnieuws maken met synthetische media? Wat zijn de risico’s van deepfakes? Moet er aparte deepfake wetgeving komen? Welke oplossingen zijn er zoal? Waarom wordt er gesproken over het ‘post reality’ tijdperk? Wat nemen computers van ons over? Hoe staat het met voice-cloning software? Gaan we richting het tijdperk van digitale onsterfelijkheid?

In deze podcast hoor je het interview met Jarno Duursma dat is opgenomen bij YouTubekanaal ‘De Nieuwe Wereld‘.

Op basis van kunstmatige intelligentie zullen machines zeer snel in staat zijn perfecte kopieën te maken van menselijke stemmen en gezichten, en deze zelfs uit het niets te produceren in teksten, video’s, geluidsopnames, en ga zo maar door. De creatieve mogelijkheden zijn eindeloos, maar de risico’s evenzeer. Wat voor impact zullen deze technologieën hebben op onze samenleving? “De scheidslijn tussen echt en nep steeds wordt steeds dunner, en verdwijnt.” aldus Tech-expert Jarno Duursma. “De vraag is wat dat doet met onze menselijkheid, onze mogelijkheid om echt contact te maken.” Aan tafel bij De Nieuwe Wereld bespreekt Duursma de voors en tegens van synthetische media.

Over Jarno

Jarno Duursma is een Nederlandse technologie- expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie en blockchain. Zijn twee meest recente rapporten gaan over ‘Machines met verbeeldingskracht‘ en over ‘Deepfake technologie‘. Jarno is vaak te zien en horen in de landelijke media en schrijft opinie artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en oprichter van tech-event SMC050.

 

 

Download gratis al mijn Tech-Boeken

Download AI-tools en boeken

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je naam in*

Schrijf je in voor de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief en ontvang alle PDF’s in je inbox!

Download hier alle tech-boeken

Updates ontvangen?

Trending in Tech nieuwsbrief.

Meld je gratis aan en ontvang 6 van Jarno’s boeken in PDF.

Hapklaar Tech-nieuws voorzien van uitleg, duiding en context.

"*" geeft vereiste velden aan

Vul je naam in*

Waarom Jarno?

Wie is Jarno Duursma? Lees alles over zijn achtergrond als spreker, schrijver en tech-expert.

Over Jarno Duursma

Waarin onderscheidt Jarno zich van andere sprekers? Lees meer over zijn drijfveren, ervaring en presentatiestijl.

Waarom Jarno Duursma?

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is officieel LinkedIn top Voice op het gebied van AI en maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.

De toekomst van synthetische media en deepfakes
De toekomst van synthetische media en deepfakes
How to stay human in the era of artificial intelligence
Bekijk de video