Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Waarde van NFT’s voor creatieven, contentmakers en mediaprofessionals.

Wat is dat nou met die NFT’s? Waarom is het belangrijk om deze ontwikkeling te volgen? Waarom is dit voor mediamakers en kunstenaars interessant? Worden kunstenaars en contentmakers hemelrijk van de NFT’s? Zijn alle NFT’s kunst? Hoe makkelijk of moeilijk is het kopen en verkopen van NFT’s? Waar moet je op letten? Hoe onderscheid je het nut van de bullshit? Wordt de Bored Ape Yacht Club de nieuwe Disney? Wat is de rol van NFT’s in het tech-landschap van de toekomst?

Over Dadara
Dadara is de kunstenaarsnaam van Daniël Rozenberg. Velen kennen hem als de maker van artistieke flyers, hoezen van platen en cd’s. Hij maakt ook  schilderijen, totempalen, cartoons, installaties en performances. Grotere bekendheid kreeg hij voor het eerst met Greyman, Statue of No Liberty , een 9 meter hoog standbeeld dat in 1999 op het Museumplein bij het Rijksmuseum in Amsterdam werd neergezet. Begin deze eeuw ging zijn focus meer naar grote interactieve installaties in de openbare ruimte en bouwde hij ook veel projecten op het Burning Man Festival in de Nevada woestijn. In 2010 richte hij als kunstenaar ook zijn eigen bank op, die o.a. biljetten van Nu, Miljoen en Oneindig uitgeeft.Dadara houdt zich al een tijd bezig met het maken, verkopen en kopen van NFT’s. En daar gaan we het vandaag ook met ‘m over hebben.”

Over de podcast
“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma. Technologie-expert, publicist en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Jarno.

ABONNEER JE OP DEZE PODCAST VIA APPLE OF SPOTIFY.

Opname: 23 maart 2022

Uitgelichte lezing: NFT

Geselecteerde Blogs

Ieder bedrijf wordt een cryptomediabedrijf

Ieder bedrijf wordt een cryptomediabedrijf

NFT’s, cryptovaluta en DAO’s zullen leiden tot nieuwe media- en verdienmodellen voor talloze bedrijven. In de toekomst gaan fan-communities mogelijk een nieuwe Disney starten of een media-imperium rondom een zelf bedachte superheld opzetten. Voor artiesten lonkt een eerlijke verdeling van geld en bedrijven wereldwijd kunnen hun bestaande mediabibliotheek eindelijk te gelde maken.

Met Web3 technologie kan iedereen op het internet (financiële) waarde en (intellectueel) eigendom met elkaar uitwisselen. Dat biedt enorm veel nieuwe kansen.

Lees verder
Wat is NFT?

Wat is NFT?

NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. Dat leidt tot interessante, wonderlijke ontwikkelingen. Waarom gaat iemand 69 miljoen dollar betalen voor een ‘digitaal plaatje’?

Wat maakt NFT-technologie zo belangrijk? Waarom wordt er zoveel gesproken over NFT? Wat krijg je eigenlijk wanneer je een NFT koopt? Wat zijn de uitdagingen en problemen?

Lees verder