Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma, een Nederlandse technologie-expert, publicist, trendwatcher en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst, door de lens van digitale technologie. Check ook zijn blogs, boeken en lezingen. Abonneren op de podcast kan via bovenstaande (oranje) knoppen!

Trends in kunstmatige intelligentie

Welke opwindende trends zijn er op het gebied van kunstmatige intelligentie? Wat zijn de buzzwords en is dat terecht? Komt er algemene kunstmatige intelligentie? Is unsupervised learning echt de volgende golf van innovatie in het AI domein? Wat is transfer learning en waarom is dat zinnig om te weten? Wat is alle opwinding rondom ‘TinyML’? Gaat kunstmatige intelligentie gezond verstand krijgen? Gaan we van big data naar small data? Wat zijn de verbeteringen in AI Hardware, chips? Wat zijn de beperkingen van Deep learning? Wat is de toekomst van kunstmatige intelligentie? Wat kunnen we verwachten in 2030?

Tijmen Blankevoort

Tijmen Blankevoort werkt al 8 jaar als onderzoeker en ondernemer in het domein van Artificial Intelligence. Hij zette de AI-startup ‘Scyfer’ op die allerlei AI oplossingen maakte voor bedrijven over heel de wereld. De start-up werd succesvol aan Qualcomm verkocht en sindsdien werkt Tijmen als hoofd onderzoeker bij Qualcomm aan Artificial Intelligence algoritmes voor kleine devices zoals telefoons, IoT en automotive.

Uitgelichte lezing

Artificial Intelligence

1# Artificial Intelligence

De ontwikkelingen rondom kunstmatige intelligentie gaan razendsnel. Door ChatGPT ziet iedereen nu de mogelijke impact. Het is de meest belangrijke technologische trend van het komende decennium.

In deze lezing krijgt u een inspirerende blik op de ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie. Neem kennis van de voorbeelden, de voordelen en de mogelijke risico's. Hoog gewaardeerde lezing!

Meer informatie over deze lezing

Blogs over kunstmatige intelligentie

Nadelen van Kunstmatige Intelligentie

Nadelen van Kunstmatige Intelligentie

Kunstmatige intelligentie gaat ons als samenleving namelijk vele zoete vruchten opleveren, maar er zijn ook forse zorgen.

Bijvoorbeeld: Verlies van privacy. Gebrek aan transparantie. Algoritmische beslissingen. Macht van technologiebedrijven. Nepnieuws gecreëerd door kunstmatige intelligentie. ...Dit zijn de 12 risico's van kunstmatige intelligentie.

Lees verder
Mag kunstmatige intelligentie onze stem zonder meer analyseren?

Mag kunstmatige intelligentie onze stem zonder meer analyseren?

Bedrijven ontdekken de commerciële waarde van stemanalyses.

Kunstmatige intelligentie verschaft ons compleet nieuwe inzichten uit onze stem. Op termijn zullen dit soort systemen ook de eerste tekenen van een verslechterende gezondheid kunnen herkennen. Goed nieuws! Of niet?

Lees verder

Boek: Digitale Butler

De digitale butler

De digitale butler

Kansen en bedreigingen van kunstmatige intelligentie. Wat is er mogelijk met kunstmatige intelligentie? Wat niet? Hoe gebruiken bedrijven het? Wat zijn de risico's?

Welke menselijke vaardigheden worden overgenomen door kunstmatig intelligente software? Dit boek stond 27 dagen in de top 10 van Managementboek.nl.

Bekijk het boek Koop mijn boek

Geselecteerde Video

How to stay human in the era of artificial intelligence

How to stay human in the era of artificial intelligence

In 2019 gaf ik een TEDx-presentatie: "How to stay human in the era of artificial intelligence?" Deze presentatie heeft inmiddels meer dan 14 duizend views.

Leer over kunstmatige intelligente systemen, algoritmische besluitvorming, menselijke autonomie en twee belangrijke aspecten van dit nieuwe tijdperk: zelfreflectie en empathie.

Waarom Jarno?

Wie is Jarno Duursma? Lees alles over zijn achtergrond als spreker, schrijver en tech-expert.

Over Jarno Duursma

Waarin onderscheidt Jarno zich van andere sprekers? Lees meer over zijn drijfveren, ervaring en presentatiestijl.

Waarom Jarno Duursma?

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is officieel LinkedIn top Voice op het gebied van AI en maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.