Vragen? Bel 06 – 160 749 53 of mail mij info@jarnoduursma.nl

Vragen? Bel of mail mij

Wat is Web3?

Web3 gaat over het decentrale internet waarbij data, spullen en identiteit helemaal van jezelf zijn en niet langer in handen van grote tech-bedrijven. In Web3 kunnen we onderling niet alleen informatie, maar ook digitale spullen en cryptovaluta met elkaar uitwisselen. Zonder bank of tussenpersoon. Gebruikers delen bijvoorbeeld enkel en selectief gegevens met partijen waar ze mee samen werken. Verder niet. De ‘Log in met Facebook’ knop is niet meer nodig; je beheert zelf je gegevens.

Vragen in deze podcast:
Wat is Web3? Waarom wordt er nu zoveel over gesproken? Waarom is decentralisatie belangrijk? Is Web3 überhaupt gedecentraliseerd? Welke initiatieven zijn er al? Is Web3 niet relatief kansloos door het -netwerk-‘ en ‘winner-takes-all’ effect van platformen? Hoe zit het met de schaalbaarheid van blockchain technologie? Wordt het gedachtegoed van Web3 realiteit of blijft het bij idealisme? Of wordt Web3 opgeslokt door de grote tech bedrijven?

Balder Bomans
Balder Bomans is Chief Investment Officer bij Maven 11 Capital, een “global blockchain and digital asset investment firm”.  Balder heeft een Master in economy en finance, en heeft ruime werkervaring in de financiële markt. Hij werkte eerder bij investeringsbank Kempen & Co.

Over de podcast
“Listening to the Future” is de podcast van Jarno Duursma. Technologie-expert, publicist en spreker op het gebied van digitale technologie. In deze podcast kijkt hij samen met een gast naar de toekomst.

Abonneer je op de nieuwsbrief van Jarno.

ABONNEER JE OP DEZE PODCAST VIA APPLE OF SPOTIFY.

Opname: 4 februari 2022

Gratis handleiding: Zo koop je een NFT

Wil je NFT’s gaan kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Vraag je je af hoe je je NFT collectie kunt uitbreiden met mooie kunst? Wil je geld verdienen met NFT’s? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief en ontvang de handleiding: “Zo koop je een NFT”

Geselecteerde Blogs

Ieder bedrijf wordt een cryptomediabedrijf

Ieder bedrijf wordt een cryptomediabedrijf

NFT’s, cryptovaluta en DAO’s zullen leiden tot nieuwe media- en verdienmodellen voor talloze bedrijven. In de toekomst gaan fan-communities mogelijk een nieuwe Disney starten of een media-imperium rondom een zelf bedachte superheld opzetten. Voor artiesten lonkt een eerlijke verdeling van geld en bedrijven wereldwijd kunnen hun bestaande mediabibliotheek eindelijk te gelde maken.

Met Web3 technologie kan iedereen op het internet (financiële) waarde en (intellectueel) eigendom met elkaar uitwisselen. Dat biedt enorm veel nieuwe kansen.

Lees verder
Wat is NFT?

Wat is NFT?

NFT is een manier om eigenaarschap te koppelen aan digitale objecten. Alles wat digitaal is wordt daarmee een soort onvervangbaar digitaal kunstwerk. Dat leidt tot interessante, wonderlijke ontwikkelingen. Waarom gaat iemand 69 miljoen dollar betalen voor een ‘digitaal plaatje’?

Wat maakt NFT-technologie zo belangrijk? Waarom wordt er zoveel gesproken over NFT? Wat krijg je eigenlijk wanneer je een NFT koopt? Wat zijn de uitdagingen en problemen?

Lees verder

Geselecteerde podcast

Waarom Jarno?

Wie is Jarno Duursma? Lees alles over zijn achtergrond als spreker, schrijver en tech-expert.

Over Jarno Duursma

Waarin onderscheidt Jarno zich van andere sprekers? Lees meer over zijn drijfveren, ervaring en presentatiestijl.

Waarom Jarno Duursma?

Jarno Duursma is een onafhankelijk technologie- expert, publicist, onderzoeker en spreker op het gebied van digitale technologie. Hij schreef vier boeken, onder andere over kunstmatige intelligentie, creatieve machines, deepfake technologie en blockchain. Jarno is veelvuldig te zien in dagbladen en landelijke media zoals EenVandaag, NOS, RTL4 en schrijft opinie-artikelen voor onder andere FD, NRC en Volkskrant. Hij is officieel LinkedIn top Voice op het gebied van AI en maker van de ‘listening to the future’ tech-podcast en de ‘Trending in Tech’ nieuwsbrief.