Spreker ChatGPT

  • Jij werkt misschien al met ChatGPT of je hebt er in ieder geval over gehoord.
  • Jij wilt er meer over weten en zoekt een spreker die een inspirerend verhaal over ChatGPT kan vertellen

Lees dan verder!

Sinds de opkomst van ChatGPT is het duidelijk: we gaan samenwerken met kunstmatig intelligente software. Een kickstart voor onze creativiteit en productiviteit.

Wat is ChatGPT?

ChatGPT is een interactieve website waar je gebruik kunt maken van een slimme schrijvende assistent. Deze software kan tekst produceren op basis van vragen en opdrachten. ChatGPT heeft vele mogelijkheden: antwoorden op vragen met uitleg, genereren van een inhoudsopgave, herschrijven van tekst, samenvatten van tekst, schrijven van instructies, genereren en verbeteren van computercode, maken van sommen, schrijven van songteksten, verzinnen van verhalen, verzinnen van advertentieteksten en payoffs, maken van een opzet voor beleidsstukken en opinieartikelen, en schrijven van tekst voor websites, folders en flyers.

ChatGPT zal je werk als kenniswerker, zoals een grafisch ontwerper, schrijver, vertaler, journalist, marketeer, communicatie adviseur of media professional, beïnvloeden. Zoals ik schrijf in mijn boek “De digitale butler” en rapport “Machines met verbeeldingskracht”, versterkt kunstmatige intelligentie onze vaardigheden, inclusief creativiteit. Banen zullen niet verdwijnen, maar er zal wel verandering komen in het kenniswerk. ChatGPT is een productiviteitstool en ideeënversneller die het werk sneller, efficiënter en (gedeeltelijk) creatiever maakt.

Waarom Jarno Duursma als spreker over ChatGPT?

  • Ik volg het onderwerp ‘synthetische media‘ (waaronder deepfakes, ChatGPT en Dall-E) als sinds 2017.
  • Ik heb in 2019 een rapport geschreven over dit onderwerp, genaamd ‘Machines met verbeeldingskracht, een kunstmatige realiteit’.
  • Ik heb in 2019 een rapport geschreven over de donkere kant van deze technologie. (deepfakes).
  • Ik ben in de afgelopen jaren veelvuldig in de nationale media geweest om hierover te vertellen.

Kunstmatige intelligentie als assistent

Slimme software maakt teksten, afbeeldingen, video’s muziek, stemmen, deepfakes.. de mogelijkheden zijn eindeloos. Welke kansen ontstaan er in het tijdperk van synthetische media? Hoe ziet de toekomst er uit? En welke ethische vragen moeten we onszelf stellen? Dat hoor je in deze presentatie.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van generatieve AI, zoals ChatGPT, Dall-E en Midjourney en hoe deze software ons kan helpen bij het genereren van nieuwe ideeën en teksten? Dan is deze presentatie over generatieve AI iets voor jou.

“ChatGPT is de sensatie van 2023. Grote delen van de wereldbevolking snappen opeens de kracht van kunstmatige intelligentie. Het is te vergelijken met de introductie van de iPhone.” Jarno Duursma

Met generatieve AI-software kun je op basis van bestaande voorbeelden nieuwe en unieke ideeën genereren. De software heeft een soort verbeeldingskracht waarmee ze foto’s, video’s, teksten of geluidsfragmenten kan creëren die niet letterlijk een kopie zijn, maar nieuwe variaties op bestaande ideeën. Zo wordt AI een echte ideeënmachine.

Synthetische media

Synthetische media zijn media die gecreëerd of gemodificeerd zijn door kunstmatig intelligente software. Denk bijvoorbeeld aan het verwisselen van gezichten in video’s, het namaken van een stem, het verwijderen van objecten uit video’s of het creëren van hele nieuwe teksten. Deepfakes zijn een bekend voorbeeld van synthetische media.

Met de opkomst van synthetische media komen er steeds meer creatieve mogelijkheden binnen handbereik. AI-software wordt onze creatieve assistent, die ons kan helpen bij het schrijven van nieuwe teksten, het componeren van muziek of het voorstellen van persoonlijke reacties op e-mails. Ook kan deze software ons inspireren tijdens het webdesign of helemaal nieuwe afbeeldingen creëren met een druk op de knop.

Wat zijn toekomstige toepassingen van ChatGPT?

  • Beroemdheid: ChatGPT kan fungeren als virtuele beroemdheid in marketing campagnes.
  • Productanalyse: ChatGPT kan de sterkte en zwakte van producten analyseren uit klantreviews en productpagina’s genereren met samenvattingen.
  • Zakelijke documenten genereren: ChatGPT kan juridische en financiële documenten genereren op basis van tekstcommando’s.
  • Scripts schrijven: ChatGPT kan scripts schrijven voor films, tv en video-games, waardoor productie goedkoper wordt.

ChatGPT als oneindige ideeënmachine

Met generatieve software hebben we een oneindige ideeënmachine tot onze beschikking, die ons kan helpen om het creatieve proces te versnellen en nieuwe, soms zelfs verrassend vernieuwende ideeën te genereren. De tijd dat machines met verbeeldingskracht alleen onderwerp waren van sciencefictionboeken en films is voorbij. Ze zijn nu een realiteit en kunnen ons helpen bij het blijven innoveren en creëren.

Inhoud van de lezing:

  • Wat zijn synthetische media?
  • Wat kan er al met kunstmatige intelligentie?
  • Wat kun je met ChatGPT?
  • Wat zijn voorbeelden van gebruik? Wat zijn de kansen?
  • Wat kan de ChatGPT software (nog) niet?
  • Welke andere voorbeelden van synthetische media zijn er?
  • Welke ethische vragen ontstaan er?
  • Wat kun je met Dall-E, Midjourney, Whisper, Codex, CoPilot en andere generatieve software?

Vraag via de knop hieronder een lezing aan over ChatGPT en creatieve machines.

Spreker ChatGPT

Wat zijn de toekomstige use cases voor ChatGPT? Lees hier mijn blog.

Wat zijn goede tekstcommando’s die je voor ChatGPT kunt gebruiken? Lees het hier.

Ik vroeg ChatGPT om 8 advertentie teksten te verzinnen voor mijn Google adverteren. Binnen 10 seconden schreef ChatGPT deze opties:

– Laat u inspireren door een spreker over ChatGPT.
– De toekomst van AI? Boek een spreker over ChatGPT.
– Ontdek de kracht van ChatGPT met Jarno als spreker.
– Spreker over ChatGPT voor uw volgende evenement.
– Nieuwsgierig naar ChatGPT? Laat Jarno het u uitleggen,
– Beleef de mogelijkheden van ChatGPT met Jarno als spreker.
– Maak uw volgende event uniek met een spreker over ChatGPT
– Maak kennis met de toekomst van ChatGPT.